Acht Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt

 1. stuur door
 2. bedankt

Acht Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt

Vanmorgen (donderdag 29 april) heeft burgemeester Cammaert maar liefst acht Stede Broecers gedecoreerd met een Koninklijke Onderscheiding. Deze mensen verdienen een lintje voor hun jarenlange (vrijwillige) inspanningen voor de gemeenschap en zijn hiermee benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau De ceremonie vond plaats in de Hervormde Kerk in Grootebroek.
Rob Hali (62) werd gedecoreerd voor zijn inspanningen voor tafeltennisvereniging Dito (inmiddels Tafeltennisvereniging Stede Broec), waar hij zich sinds 1973 al voor inzet. In de eerste plaats als penningmeester. Om genoeg middelen binnen te krijgen, was Rob actief in het werven van sponsoren. Daarnaast maakte hij zich hard voor het krijgen van een verbouwing van de accommodatie. Verder heeft hij zich ingezet om een fusie te realiseren tussen Dito en Treffers wat in 2009 heeft geresulteerd in Tafeltennisvereniging Stede Broec. Vervolgens heeft Rob veel tijd gestoken in de begeleiding van de verbouwing van de accommodatie die noodzakelijk was om de fusie te organiseren. Verder is Rob ook nog zo’n vijf jaar penningmeester geweest van de sportraad Stede Broec.

José van Houten-van Poorten (54) was van 1990 tot 2003 vrijwilliger bij het Gezinspaviljoen in Bovenkarspel. Na een aantal jaren werd José vrijwilligerscoördinator: een rol waarvoor zij werd geprezen om haar motiverende kwaliteiten. Daarnaast is José vanaf 1994 vrijwilliger bij de EHBO-vereniging in Stede Broec. Zij speelt hier een actieve rol in het vinden van vrijwilligers bij evenementen. Ook deed ze een AED-training en cursussen op het gebied van eerste hulp bij overmatig drugsgebruik. Tenslotte is ze sinds 2003 vrijwilliger bij Hospice Dignitas in Hoorn. Hier houdt ze zich o.a. bezig als zorgvrijwilliger en is ze actief als PR-medewerker.

Cees Bakker (57) is al ruim veertig jaar vrijwilliger bij voetbalvereniging Zouaven. Hij begon als trainer/begeleider en werd later bestuurslid. Dat is hij nu nog steeds, daarnaast is hij o.a. lid van de toernooicommissie, de scheidsrechtercommissie en coördinator van het seniorenteam. Van 1981 tot 1999 was Cees lid van het Oranjecomité Lutjebroek. Hij is jarenlang verzorger geweest van de filmmiddag; de laatste jaren was hij voorzitter van de vereniging. Verder is Cees bestuurslid en voorzitter van de Stichting Vakantiespelen Lutjebroek geweest. Deze stichting verzorgt drie dagen lang activiteiten in de zomervakantie voor leerlingen van de basisschool. Tenslotte is Cees voorzitter geweest van de ouderraad van het Clusius College.

Nic Oud (65) is eveneens jarenlang vrijwilliger bij voetbalvereniging Zouaven. Hij begon in 1970 en is op dit moment betrokken als bestuurslid Algemene Zaken en lid van het Dagelijks Bestuur. Hij fungeert als tussenpersoon tussen de selectie en het bestuur en heeft daarnaast talloze nevenactiviteiten. Zo is hij o.a. organisator van evenementen, initiatiefnemer van verschillende nieuw- en verbouwprojecten, beheerder van het complex, medeoprichter en bestuurslid van de businessclub.
Verder is Nic Oud van 1998 tot 2003 raadslid geweest van de gemeente Stede Broec.
Van links naar rechts: Cees Bakker, Joop Buijsman, Arie Vlam, Cees Keppel, Nic Oud, Burgemeester Cammaert, José van Houten-van Poorten, Piet Brussel, Rob Hali Van links naar rechts: Cees Bakker, Joop Buijsman, Arie Vlam, Cees Keppel, Nic Oud, Burgemeester Cammaert, José van Houten-van Poorten, Piet Brussel, Rob Hali


Cees Keppel (69) heeft een respectabele lijst met vrijwilligersactiviteiten op zijn naam staan. Hieronder een overzicht:
 • penningmeester voor Vereniging Turnlust in Stede Broec (1959-1963)
 • brandwacht/pompbediende bij de vrijwillige brandweer van Middenmeer (1959-1972)
 • voorzitter van de VVD in Stede Broec (1982-1991)
 • lid van de raadscommissie Rabz (1986-1990)
 • secretaris van het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Enkhuizen (1985-1993)
 • medeoprichter, hoofdredacteur en later ook penningmeester van de Kroniek, een uitgave van het Historisch Genootschap Wieringermeer (1992-1997)
 • secretaris van de Vereniging van Eigenaren van woontoren de Regent in Stede Broec (2004-heden)
 • secretaris van de cliëntenraad van het Nicolaas Verpleeghuis in Lutjebroek (2005-heden)


Arie Vlam (79) begon zijn vrijwillige activiteiten als koster voor de Hervormde Kerk in Lutjebroek. Vervolgens is hij sinds 1963 dirigent bij diverse muziekverenigingen en zangkoren (waaronder Crescendo, st. Caecilia en Con Brio). Verder is Arie voorzitter geweest van de Lutjebroekse verenigingen Beschermd Wonen en Algemeen Belang. Ook is hij acht jaar lang voorzitter geweest van het bestuur van Park De Woid en in hij zo’n twaalf jaar coördinator geweest van tafeltje-dek-je in Lutjebroek.

Piet Brussel (63) heeft zijn onderscheiding verdiend dankzij zijn bezigheden bij verschillende sportverenigingen. Hij begon in de jaren zeventig bij volleybalvereniging Simokos waar hij bestuurslid was. Daarna was hij voorzitter/trainer/coach van basketbalvereniging BV Stede Broec, organisator van de triathlon/Bike-run-bike Run, en oprichter, voorzitter -en vanaf 2009 ook nog penningmeester- van de Streker Survival Vereniging (SSV) in Stede Broec. Vanaf 2000 is Piet organisator van de Streker Oerbos Survivalrun en sinds 2008 voorzitter van zwemvereniging Hartelust, een zwemvereniging voor hart- en vaatpatiënten.
Joop Buijsman (81) zet zich ongeveer zijn hele leven al in als vrijwilliger op verschillende gebieden. Hieronder een overzicht:
 • bestuurslid van de bibliotheek Lutjebroek (1953-1968)
 • organisator van de loterijclub Op Hoop van Zegen (1959-2002)
 • bestuurslid, secretaris en scheidsrechter van voetbalclub Zouaven (1960-1994)
 • secretaris/penningmeester van de Werkdadige Naastenliefde Lutjebroek (vereniging die hulp biedt bij ziekte in de agrarische sector) (1992-2007)
 • lid van de Parochiegroep Lutjebroek (1993-2000)
 • bestuurslid en meerdere jaren tevens penningmeester van gemengd koor Con Brio (1997-2004)
 • bestuurslid van de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) (1999-heden)
 • bezorger van maaltijden voor tafeltje-dek-je/Hulpnet Stede Broec.

Zelf iemand voordragen?

Wilt u ook iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding? Neem contact op met het Bestuurssecretariaat van de gemeente Stede Broec voor de voorwaarden: 0228-510101 of mail naar jklooster@stedebroec.nl.