Veel belangstelling voor start Burgernet

  1. stuur door
  2. bedankt

Veel belangstelling voor start Burgernet

Afgelopen zaterdag vond de officiële start plaats van Burgernet; het samenwerkingsverband tussen politie, gemeente en inwoners om de gemeente veiliger te krijgen.
De gemeente Stede Broec startte samen met buurgemeentes Enkhuizen en Drechterland. De drie burgemeesters hebben afgelopen zaterdag samen met medewerkers van de politie en de gemeente geflyerd in winkelcentrum Streekhof om inwoners op de hoogte te brengen van Burgernet. Mensen konden zich direct inschrijven via de laptop of door een papieren aanmeldformulier in te vullen. Na een uur waren er al honderd aanmeldformulieren binnen. Inmiddels staat de teller voor Stede Broec op 188 aanmeldingen. Er is ongeveer 5% van het inwoneraantal nodig om daadwerkelijk te starten met Burgernet. Het netwerk van deelnemers is dan groot genoeg om succesvol te kunnen zijn. Wilt u bijdragen aan een veiliger Stede Broec? Meldt u zich dan ook aan.

Wilt u meer weten over Burgernet? Dit kunt u de komende tijd nog verwachten:

Informatiebrief
Binnen twee weken ontvangen alle inwoners van Stede Broec een informatiebrief met folder en aanmeldkaart. Ook vindt u meer informatie op de website: www.burgernet.nl Hier kunt u zich direct digitaal inschrijven.

Marktkraam
Donderdag 19 januari is er een speciale Burgernet marktkraam ingericht op de weekmarkt van Bovenkarspel. Inwoners kunnen zich direct inschrijven via de laptop of een aanmeldkaart invullen. Natuurlijk kunt u hier ook terecht voor vragen over Burgernet. Burgemeester Goldschmeding zal van 10.30 tot 11.30 uur als ‘marktkoopvrouw’ mensen gaan werven voor Burgernet.

Win een beveiligingscan!
Met uw aanmelding maakt u kans op een beveiligingscan voor uw woning of pand en een beveiligingspakket ter waarde van € 150,00. Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Ruvo inbraakbeveiliging.

De wijkagenten Ellen Kloppenburg en Mats Visser met op de achtergrond Burgemeester Goldschmeding De wijkagenten Ellen Kloppenburg en Mats Visser met op de achtergrond Burgemeester Goldschmeding
Burgemeester Baas (Enkhuizen) aan het woord Burgemeester Baas (Enkhuizen) aan het woord
De drie burgemeesters poseren met de politie De drie burgemeesters poseren met de politie
Tellen en sorteren van de aanmeldformulieren Tellen en sorteren van de aanmeldformulieren