Aangepast programma 4 mei herdenking

4 mei 2020

Dit jaar geldt een aangepast programma rondom de jaarlijkse 4 mei herdenking. Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk om een openbare herdenking te houden in de gemeente. Dat betekent dat de traditionele herdenking om 20.00 uur niet door kan gaan. Burgemeester Wortelboer heeft om 19.00 uur op een passende wijze eer betuigd aan de slachtoffers die zijn omgekomen in de Tweede Wereldoorlog.

Film kransleggingen
Burgemeester Wortelboer heeft op 4 mei de begraafplaatsen bezocht om bij de oorlogsmonumenten een krans te leggen in het bijzijn van enkele veteranen. Ook legt hij een krans bij het herinneringsmonument op het Streekplein. Van deze kransleggingen zijn foto’s en een video gemaakt.

 pdf Toespraak 4 mei herdenking 2020 (PDF, 392.38 KB)Bestand voorlezen

Gedichten kinderen

Een aantal kinderen van basisschool De Uilenburcht hebben een gedicht geschreven voor de 4 mei herdenking. De volledige filmpjes waarin zij hun gedicht voordragen kunt u hieronder vinden:

pdf Gedicht Levi (PDF, 65.29 KB)Bestand voorlezen

Nationale Herdenking
De gemeente Stede Broec vraagt inwoners om thuis te herdenken. Meer informatie over de Nationale Herdenking en 75 jaar vrijheid is te vinden op www.4en5mei.nl. Hier worden ook tips gegeven voor thuis herdenken door bijvoorbeeld een virtuele bloem te leggen en het Wilhelmus te zingen om 20.02 uur.