Aardgasvrij wonen

Westfriesland is op weg om in 2040 energieneutraal te zijn. De gemeente Stede Broec onderzoekt met welke dorpen en wijken een start kan worden gemaakt om aardgasvrij te worden en welke alternatieven er zijn om duurzaam te wonen en koken.

Eind 2021 wordt de wijze waarop we overstappen naar aardgasvrije energie (transitievisie) voor de drie gemeenten vastgesteld.

Wat kunt u nu al doen?

De eerste stappen naar een aardgasvrij huis kunt u zelf zetten. Heeft u een nieuwe kookplaat nodig? Kies dan voor elektriciteit in plaats van gas. Heeft u een nieuwe cv-ketel nodig? Informeer dan goed naar de mogelijkheden.

Het Duurzaam Bouwloket kan u helpen met gratis en onafhankelijk advies. Op de website van het duurzaam bouwloket staat een handig stappenplan.

Duurzaam Bouwloket heeft ook een woningplanner waaruit een advies volgt om helemaal van het aardgas af te gaan. Bekijk deze op de website van het duurzaam bouwloket.

Meer informatie

Op www.wijdoenwat.nl vindt u tips wat u nu al kunt doen als het gaat om het besparen van energie en het gebruik van duurzame energie. In dit filmpje licht wethouder Bart Nootebos toe hoe gemeente Stede Broec dit aanpakt.