Terug naar het overzicht

Opening vernieuwde skatebaan in Bovenkarspel

Jongeren in Stede Broec kunnen zich weer volop uitleven op de skatebaan in het Nassaupark in Bovenkarspel. Zaterdag 1 juli 2023 opende wethouder Nico Slagter de vernieuwde skatebaan en een graffitimuur in het park.

De vernieuwde skatebaan is al een aantal maanden klaar. De graffitimuur is vorige week geplaatst.

Sportakkoord

Het skatepark is afgelopen winter vernieuwd als project vanuit het sportakkoord Stede Broec. De graffitimuur is een initiatief van een groepje jongeren die graag op een legale plek hun kunsten willen vertonen. De graffitimuur is in samenspraak met de gemeente Stede Broec tot stand gekomen.

Feestelijke activiteiten verplaatst naar 15 juli

De jongerenwerkers van Ons Stede Broec hadden voor de feestelijke opening allerlei leuke activiteiten ingepland. Helaas konden deze door het slechte weer niet doorgaan. Door de regen was de baan te nat waardoor de veiligheid van de deelnemers in gevaar zou kunnen komen. Daarom zijn de activiteiten verplaatst naar zaterdag 15 juli. Op die dag kan je skatedemonstraties en wedstrijden voor skateboarden en stuntsteps bekijken. Er is een graffiti-jam en leuke sport- en spelactiviteiten voor de jeugd georganiseerd door jongeren. Je bent van harte welkom van 14.00 uur tot 18.00 uur in het Nassaupark in Bovenkarspel.