Terug naar het overzicht

Seniorenraad: informatiemiddag levenstestament en cursus filosofie

Informatiemiddag Levenstestament

Neem tijdig de regie in eigen hand en leg uw wensen vast in een levenstestament. Wie regelt uw zaken als u niet in de gelegenheid of in staat bent om uw eigen wil te bepalen? Bijvoorbeeld door een ziekte of andere onverwachte omstandigheden. Seniorenraad Stede Broec organiseert een informatiemiddag in samenwerking met notaris Hans van der Horst van WFO Netwerk Notarissen en SCEN arts Cees Miedema over medische verklaringen, zoals euthanasie. In een levenstestament legt u vast wie uw financiële, medische en persoonlijke zaken zal regelen als u dit zelf niet meer kunt. En op welke manier die persoon dat zal doen. Zo houdt u zelf de regie. Ook als dementie is geconstateerd kunt u in bepaalde gevallen nog een levenstestament of volmacht maken. Voorwaarde is dat u op het moment van vastleggen en ondertekenen wilsbekwaam bent. Als u iets overkomt terwijl u geen volmacht of levenstestament heeft vastgelegd, geeft de wet u bescherming. Maar wat houdt dat in? En is dat ook wat u wilt?

De informatiemiddag vindt plaats op dinsdagmiddag 19 september in dorpshuis De Stek om 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. De bijeenkomst is gratis, u hoeft zich niet aan te melden.
Ga naar www.notaris.nl voor meer informatie.

Cursus Filosofie van de Vrijheid

In oktober start de Seniorenraad StedeBroec in samenwerking met Frans Frijns een nieuwe cursus filosofie: de filosofie van de vrijheid. Vrijheid is een woord dat gemakkelijk in de mond komt, maar veel van wat ermee wordt bedoeld blijft buiten beeld. Door de geschiedenis van de filosofie heen heeft men
geprobeerd het begrip te omschrijven, en dat heeft veel verschillende invullingen opgeleverd. Het onderwerp is nog steeds actueel en de invulling is niet eenduidig.


De cursus start op maandagmiddag 9 oktober van 14.00 tot 16.00 uur in dorpshuis De Stek. Deze cursus bestaat in totaal uit 8 lessen en eindigt op 27 november of 4 december. De kosten bedragen € 75,00. Aanmelden via info@seniorenraad.nl of 06-518331 (Nelleke Hartog). Kijk voor meer info op www.seniorenraad.nl.