Terug naar het overzicht

Denk mee over de toekomst van ons erfgoed!

Waar denkt u aan bij het erfgoed van Stede Broec? De Overhaal, De Weelen, de kerken, de vaargeulen, de sfeer in het dorp of een oud gebruik als de huisbroei? De gemeente Stede Broec roept al haar inwoners op om door te geven wat vooral behouden moet blijven aan erfgoed.

Nieuwe erfgoednota

Aanleiding van deze vraag is het opstellen van een nieuwe Erfgoednota. In de Erfgoednota staat alles over het erfgoed van Stede Broec, van monumenten tot cultuurhistorie en archeologie. Welke sporen uit het verleden zijn betekenisvol en vertellen de verhalen over Stede Broec? En wat moet daarin gekoesterd en behouden worden voor de toekomst

Wat vindt u belangrijk?

Wethouder Thijs Visser: “Ons cultureel erfgoed is van groot belang voor onze gezamenlijke identiteit en ons historisch besef. Wij zijn erg benieuwd naar wat u als inwoner daarin belangrijk vindt, zodat we daar rekening mee kunnen houden bij het ontwikkelen van het nieuwe erfgoedbeleid. Wat schiet u te binnen als u aan cultureel erfgoed in Stede Broec denkt en wat moet daarin behouden blijven?”

Waar denkt u aan bij erfgoed?

Geef uw mening door de enquête in te vullen op het participatieplatform https://samen.stedebroec.nl/. Dit kan tot en met dinsdag 20 september 2022.