Terug naar het overzicht

Expositie van leden Bessie in gemeentehuis

Foto: Harrie Kusters

Maar liefst 17 kunstenaars stellen de komende tijd hun schilderijen tentoon in de hal van het gemeentehuis. De feestelijke opening was op donderdag 15 juni door burgemeester Ronald Wortelboer.

Over schilderskring Bessie

De schilderskring Bessie bestaat dit jaar al 43 jaar en vindt het een eer om in het gemeentehuis te mogen exposeren. De schilders komen uit Andijk, Hoogkarspel, Lutjebroek, Grootebroek, Bovenkarspel en Hem.

De leden van de schilderskring Bessie komen al jarenlang wekelijks op de donderdagavond bij elkaar in het kerkje ‘Bessie’. ‘We inspireren elkaar, zoals je dat ook bij de professionele schilders in het verleden hebt gezien’. Elk jaar in september heeft de club een schildersweekend waar ze buiten in de vrije natuur met een lunchpakket en thermoskan een mooi plekje zoeken om te gaan schilderen, de laatste twee jaar schilderen ze ook in het ‘Zuiderzee museum’ in Enkhuizen. Het schilderen in de buitenlucht vereist, mede door het veranderende licht, een geheel aparte opzet en techniek. Ook exposeert de schilderskring elk jaar in oktober met ‘kunst in de etalage’ in het winkelcentrum en met de kerstdagen in het kerkje Bessie in Lutjebroek.

Naast de gezelligheid op de clubavonden inspireren de leden van de schilderskring elkaar naar een steeds hoger niveau. Ze hebben elkaar door de jaren heen gestimuleerd bij het maken van hun schilderijen. Naast het spelen met kleur worden steeds verschillende onderwerpen gekozen. Daarbij is ook de structuur van de gebruikte materialen en de vormgeving van belang.

Diverse werken op de expositie

Op de expositie in het gemeentehuis kunt u genieten van schilderijen met mooie heldere kleuren, in abstracte of realistische stijl. Er hangen onder andere idyllische landschappen en dorpsgezichten waar je in weg kunt dromen, intrigerende portretten van een dier of een mens en een schilderij waaruit de passie voor muziek blijkt. De diverse werken zijn gemaakt met acryl, aquarel en olieverf.

De expositie is te bewonderen tot en met zondag 13 augustus 2023.