Terug naar het overzicht

Plantestafette komt naar Westfriesland

De Plantestafette komt naar Westfriesland! Tijdens de plantestafette werken gemeenten in Noord-Holland samen met inwoners, scholen, zorginstellingen, bedrijven en verenigingen aan méér biodiversiteit en een mooiere omgeving. Vanaf maandag 16 oktober komt de GroenSpoor plantestafette als eerste naar Hoogkarspel. Daarna is deze op 23 november in Bovenkarspel en op 30 november in Enkhuizen.

Planten in Heemtuin de Keulen

Leerlingen van groep 8 van de Meester Spigtschool in Hoogkarspel gaan samen met vrijwilligers van groenverenigingen vogelbosjes, water- en oeverplanten en verschillende kruidenmengsels planten in Heemtuin de Keulen. Hiermee willen we deze locatie nog aantrekkelijker maken voor mens en natuur. Voor wandelaars en bijen, vlinders en andere insecten. De planten zorgen ook voor verkoeling in het steeds warmer wordende klimaat en voor een betere opvang van hoosbuien.

Samen met leerlingen en vrijwilligers

Naast de leerlingen van de Meester Spigtschool doen ook vrijwilligers van de Alliantie van het Bospark, Heemtuin Reigersbek, werkgroep het ‘Wandelpad de Groene Reiger’ en vereniging Groei&Bloei mee, andere inwoners zijn ook van harte welkom om mee te helpen. Wethouder Fione de Vos-Janssen en Tom Broersen van hoveniersbedrijf De Twee Heeren openen de plantestafette.  

Plantestafettes in Bovenkarspel en Enkhuizen

In Bovenkarspel start de plantestafette op 23 november om 10.15 uur bij basisschool de Molenwiek. Daarna wordt er geplant bij de speeltuin aan de Spoorsingel. Een week later, op 30 november, start de plantestafette om 10.00 uur bij basisschool Het Mozaïek in Enkhuizen, hierna wordt geplant bij het Speeleiland Kadijker Arena.

Geïnteresseerd?

Inwoners kunnen ook in de buurgemeenten meedoen met de plantestafette. Wilt u ook deelnemen aan een plantestafette? Meld u dan aan via de aanmeldknop op www.degroenereiger.nl.

Meer over de plantestafette

De GroenSpoor plantestafette zorgt voor biodiversiteit en mooie, aantrekkelijke groene verbindingen binnen en tussen gemeenten. Dit jaar doen er maar liefst 14 gemeenten in Noord-Holland mee: Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland, Koggenland, Schagen, Dijk en Waard, Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Uitgeest, Heemskerk, Velsen en Beverwijk.