De coronacrisis kan ons ook financieel raken

14 april 2020

In deze coronaperiode kunt u financieel geraakt worden. Zo kan uw inkomen dalen of tijdelijk uitvallen. Het kabinet en wij als gemeente doen ons uiterste best om te zorgen, dat inwoners een dak boven hun hoofd houden en de basis benodigdheden hebben. Voor sommige mensen kan het onvoldoende zijn om dezelfde levensstandaard van voor de coronacrisis in stand te houden. Er zijn organisaties, die kunnen helpen met tips en praktische zaken.

Wethouder Lydia Groot, wethouder Welzijn, Sociale Zaken en Onderwijs: ‘Iedereen kan te maken krijgen met periodes in het leven, waarin het financieel lastig is. Dit heb ik zelf ook meegemaakt en het is echt geen schande om dan hulp te vragen. Zeker nu alles anders is dan normaal, kan deze periode invloed hebben op uw financiële situatie. Schroom niet om hulp te vragen en samen met een professional te kijken of er regelingen zijn, waarvan u gebruik kunt maken.’

Hulp bij vragen over geldzaken is dichtbij
Of de financiële gevolgen nu groot of klein zijn, schuldhulpverleners of een budgetcoach via de gemeente zijn dichtbij en kijken graag met u mee.  Mocht u uw rekeningen niet meer kunnen betalen dan kan dit voor stress zorgen. Stress kan ervoor zorgen dat u dingen vergeet, het u niet meer lukt om te plannen of dat u ‘s nachts ligt te piekeren. Deze financiële stress zorgt er ook voor dat u soms geen (structurele) oplossing meer ziet voor uw problemen.

Onderneem actie
Het is raadzaam om al actie te ondernemen op het moment, dat er een te kort aan geld lijkt te ontstaan. Het is fijn, dat er mensen en organisaties zijn, die kunnen helpen. U kunt beter niet wachten en in actie komen als u denkt dat dit kan helpen. Maak er gebruik van!

Contact opnemen
U kunt vrijblijvend contact opnemen met een budgetcoach of schuldhulpverleners van de gemeente. Samen bekijkt u uw situatie, krijgt u hulp en adviezen en zoekt u naar oplossingen. U kunt hen op werkdagen tussen 8:30 en 17.00 uur bereiken via schuldhulpverlening@sed-wf.nl en via telefoonnummer 140228 (u hoeft alleen de nummers 140228 in te voeren).

Neemt u liever zelf contact op met de bedrijven waar u een achterstand of schulden heeft? Op de website van het Nibud vindt u allerlei handige tips, tools en voorbeeldbrieven die u kunt gebruiken: www.nibud.nl/consumenten/stappenplan-geldzorgen-door-coronacrisis

Informatie over omgaan met geld en geldproblemen voorkomen
Het Nibud lanceert vanwege de coronacrisis een speciale uitgave de ‘Geldkrant-special Minder inkomen’. Voor mensen die als gevolg van de corona-uitbraak met een (sterke) daling van hun inkomen hebben te maken. De online krant is te vinden via www.nibud.nl/special/geldwijzer-corona/ . Op deze website staan handige links en tips.