Energiesubsidie voor ‘energiemaatregelen’ aan bestaande woningen

10 februari 2020

Energiebesparende maatregelen kunnen uw energierekening flink omlaag brengen. Dit levert een leuke besparing op en een duurzaam, comfortabel huis. De gemeente Stede Broec heeft dit jaar weer subsidie beschikbaar gesteld voor duurzamere woningen van haar inwoners.

Energie besparen
U kunt uw subsidieaanvraag voor 2020 indienen voor energiebesparende maatregelen aan uw bestaande koopwoning. De subsidie geldt voor maatregelen als doe-het-zelf-isolatie, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en HR++ -glas. Voor zonnepanelen verstrekt de gemeente geen energiesubsidie.

Spelregels
De subsidie is voor 15% van de kosten van materiaal, installatie en BTW en bedraagt maximaal € 1.000 per adres. Vraag de subsidie aan vóórdat de maatregelen worden genomen. Deze regeling stopt op het moment dat het subsidiebedrag op is.

Duurzaam bouwloket
Wilt u meer weten over de energiebesparende maatregelen en hoe dat werkt? En of het ook meteen een besparing oplevert? Antwoorden op deze vragen staan op www.duurzaambouwloket.nl. Via deze website worden woningeigenaren en huurders geïnformeerd en geadviseerd over alle mogelijke maatregelen.

Energielabel
Maatregelen als isolatie en het plaatsen van HR++ glas kunnen invloed hebben op het energielabel van uw woning. Bewaar de facturen daarom goed. Kijk voor meer informatie over het energielabel op www.energielabelvoorwoningen.nl.

Meer informatie
Informatie over aanmelden en de voorwaarden van deze subsidiemogelijkheid kunt u vinden op de website www.stedebroec.nl. Voor aanvullende vragen over de subsidie kunt u contact opnemen met mevrouw Van Gelderen via gemeente@stedebroec.nl of 0228 – 510 111.