HV Oud Stede Broec geeft boek uit over middenstand in Stede Broec

14 november 2017

"De middenstand op z’n best. Van de Kolk in Broekerhaven tot het Evendeel in Lutjebroek.” Dat is de titel van een nieuwe uitgave van De Historische Vereniging "Oud Stede Broec”. Het rijk geïllustreerde boek verschijnt in de "Tini Keeman-reeks" en is een vervolg op "De polder Het Grootslag op z’n best”. De belangstelling voor het nieuwe boek is groot. Bij voorinschrijving zijn er ruim driehonderd  bestellingen gedaan.

De nieuwste uitgave van HV Oud Stede Broec is een echt kijkboek geworden, met 252 pagina’s vol afbeeldingen van winkels en winkeliers, artikelen en gebruiksvoorwerpen, reclameborden en advertenties. Een feest der herkenning voor wie zich het leven in die tijd nog herinnert. Die herinneringen worden opgeroepen met een tocht die begint zodra je het boek openslaat. Vanaf de Kolk en Broekerhaven gaat de ‘wandeling’ richting Bovenkarspel en van daar door heel Stede Broec, via Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek, inclusief de zijstraten.

Verkoop en meer informatie
Het eerste boek wordt donderdagavond 16 november om 19.30 uur in het Streekhof overhandigd aan Garm Besseling, (organisatie)manager van winkeliersvereniging Het Streekhof. Na de overhandiging van het eerste exemplaar kan iedereen het boek kopen bij Oud Stede Broec in de centrale hal van het winkelcentrum. Vanaf vrijdag 17 november is het boek dan ook te koop bij de boekhandel in het Streekhof. Het boek kost € 30,00 voor niet-leden. Voor nadere informatie en waardevolle documentatie: kijk ook op www.oudstedebroec.eu.

Uitgebreide informatie is te vinden op www.oudstedebroec.eu.