NL-Alert

4 december 2017

De Nederlandse overheid voert maandag 4 december opnieuw een test uit met NL-Alert. Op je telefoon zul je dan een controlebericht binnenkrijgen waarmee je kunt controleren of je smartphone goed is ingesteld voor het ontvangen van de alarmberichten.

Bij een noodsituatie in jouw omgeving wil je weten wat je moet doen. NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een terroristische aanslag, of noodweer. Met  NL-Alert ontvang je een tekstbericht op je mobiel. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen.

Zo werkt NL-Alert

De overheid zendt een tekstbericht uit naar mobiele telefoons in de directe omgeving van een noodsituatie. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast. Dit is een techniek om tekstberichten uit te zenden naar mobiele telefoons via de zendmasten van alle providers. De werking hiervan is vergelijkbaar met een radiosignaal. Je ontvangt hierdoor NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Je naam en telefoonnummer zijn niet nodig en blijven dus onbekend

Stel je mobiel in
Heb je nog geen NL-Alert op je mobiel dan kan je dit eenvoudig instellen. Kijk voor meer informatie op www.crisis.nl/nl-alert.