Onderzoek burgerpanel – de resultaten

13 mei 2019

In de periode van maart tot en met april stond er een online onderzoek uit in uw gemeente. Dit liep via het nieuwe burgerpanel, waarvoor 514 inwoners zich hebben ingeschreven. Dit onderzoek ging over de website en de digitale dienstverlening. Nu de reactietermijn is afgelopen, willen wij u graag informeren over de resultaten en wat wij er vervolgens mee gaan doen.

Resultaten
Wij waren blij met het hoge aantal ingevulde onderzoeken. Daaruit blijkt dat u erg betrokken bent bij uw gemeente. Er waren wat startproblemen met het aanmelden, maar door oplettende inwoners zijn deze verholpen. U kunt de resultaten van het onderzoek op onze website vinden bij www.stedebroec.nl/burgerpanel.

Planning
Uit de resultaten is onder andere naar voren gekomen, dat u het fijn zou vinden om een agenda te hebben met evenementen / vergaderingen. Zo weet u sneller wat er speelt binnen de gemeente en wat er besproken wordt. Wij gaan hier de komende maand al mee aan de slag en laten weten als dit gerealiseerd is. De overige punten worden daarna in tijd uitgezet.

Volgend onderzoek
Een groot volgend onderzoek dat binnenkort onder de inwoners wordt gedaan, is het landelijke onderzoek “Waar staat je gemeente”. Dit loopt niet via het burgerpanel. In deze periode zullen wij dus geen ander onderzoek uitzetten, om overvraging bij u te voorkomen. Het tweede onderzoek vanuit het burgerpanel kunt u daarna weer verwachten. U krijgt hier automatisch een uitnodiging voor.

Lid worden?
Wilt u ook lid worden van ons burgerpanel en uw mening geven, zodat wij goed weten wat er speelt onder de inwoners, schrijft u zich dan in via www.stedebroec.nl/burgerpanel.