Recreatieschap Westfriesland: Naar buiten, maar wel verstandig

18 mei 2020

De coronamaatregelen zijn iets versoepeld. Het advies is nu: mijd drukke plekken en blijf thuis bij ziekteverschijnselen.
Voor een bezoekje aan de terreinen van het Recreatieschap geldt nog steeds: houd 1,5 meter afstand en kom niet in grote groepen. Zo houden we het virus onder controle en zorgen we voor elkaars gezondheid.

Zwemseizoen van start
Op 1 mei is het zwemseizoen weer begonnen. Dit betekent onder meer dat er ballenlijnen liggen in de zwemlocaties van het Recreatieschap, er dieptebordjes in het zwemwater staan en er dagelijks zwemwatercontroles plaatsvinden. Wegens de coronamaatregelen blijven de openbare toiletgebouwen wel dicht en dienen bezoekers zich te houden aan de 1,5 meter-voorschriften. Kom zoveel mogelijk op de fiets, niet in grote groepen en blijf niet hangen.

Eikenprocessierups
Hoewel de beestjes nog niet in Westfriesland zijn gesignaleerd, bereidt het Recreatieschap zich voor op de bestrijding ervan. Ziet u een nest in het Streekbos, dan kunt u hiervan een melding maken op info@recreatieschapwestfriesland.nl (het liefst met een duidelijke locatiefoto).

Komt u ergens anders een nest tegen, dan kunt u dit doorgeven aan de gemeente.