Straatnamen Waterweide: helpt u mee kiezen?

31 januari 2019

De verwachting is dat eind maart de verkoop van de eerste woningen in het plan Waterweide start. Dat is ook het moment waarop de straatnamen bekend moeten zijn. Er zijn twee voorstellen gedaan voor type namen.

Natuurlijke leefomgeving versus archeologie
De eerste serie bestaat uit namen uit de natuurlijke leefomgeving: de planten en dieren die in dit waterrijke gebied leven waarbij ook een duidelijk verwijzing wordt gemaakt naar de projectnaam Waterweide.

De tweede serie bestaat uit namen die verwijzen naar elementen uit de archeologie. In het voorjaar van 2018 is er uitgebreid archeologisch onderzoek gedaan in Waterweide. Veel inwoners, waaronder ook kinderen hebben meegeholpen met de opgravingen uit de bronstijd (ca. 3500 jaar geleden). Historische Vereniging Oud Stede Broec heeft een selectie gemaakt van namen die verwijzen naar deze periode om op deze manier de geschiedenis levend te houden.

Welke serie namen spreekt u het meeste aan? En zou u ook in Waterweide willen wonen?

Doe mee aan onze korte enquĂȘte!

Informatie Waterweide

Voordat de verkoop van de woningen van start gaat, komt er nog een informatieavond voor omwonenden. Zij ontvangen daarvoor een uitnodiging.

Burgerpanel
Wilt u vaker meepraten over zaken die met de gemeente te maken hebben? Meld u dan aan voor het Burgerpanel.