Thuistechnologie helpt om zolang mogelijk thuis te wonen

13 juni 2019

Wilt ook u zo lang mogelijk voor uzelf blijven zorgen? Uw wooncomfort verbeteren kan op veel verschillende manieren. Gordijnen die vanzelf sluiten, lichten die vanzelf aanspringen of via beeldbellen een kopje koffie drinken met een ver familielid. Domotica in huis, ook wel huistechnologie genoemd, biedt oneindig veel mogelijkheden en vooral ook comfort.

Zorg uitstellen
Met domotica in huis kunt u eenvoudig voorkomen dat u op korte termijn zorg nodig heeft. Bij domotica draait het niet alleen om slim gebruik van techniek in de woning zoals bijvoorbeeld verwarmen, ventileren of verlichten. Ook diensten van buiten kunt u met domotica in uw woning halen. Denk dan aan telefoneren, televisie kijken, alarmeren, enzovoort.

Voorbeelden van domotica in huis
Door deze combinatie van techniek en diensten te gebruiken op iedere plek en op ieder tijdstip dat het u past, kunt u uw kwaliteit van wonen en leven behoorlijk verhogen. Voorbeelden van domotica zijn:

  • lichten aan bij beweging
  • uw woning in de nachtstand: met één knop alle lichten uit, de apparatuur in de stand-by stand en de verwarming laag
  • gordijnsturing
  • informatiemodule voor slechthorenden met lichtsignalen
  • actieve personenalarmering
  • toezicht in de woning vanaf een afstand (bijvoorbeeld voor een mantelzorger)

Alles via de tablet
Heel handig voor het gebruik van domotica in huis is de tablet. Op een tablet kunnen allerlei handige apps worden geïnstalleerd waarmee bijvoorbeeld uw apparatuur kunt bedienen. Nog nooit met een tablet gewerkt? Met een beetje begeleiding leert u er in een mum van tijd mee om te gaan.

Keuzewijzer
Bent u geïnteresseerd in thuistechnologie en vindt u het moeilijk om te kiezen welke producten handig zijn in uw situatie? De Keuzewijzer helpt u op weg. Kijk voor meer informatie op lekkerblijvenwonen.nl