Wijk GGD-er Stede Broec in september van start

11 september 2020

De gemeente Stede Broec krijgt als eerste gemeente in West-Friesland een eigen wijk GGD-er. Onder de vlag van Stichting Welzijn Stede Broec signaleert deze vaste aanspreekpersoon zorgen rondom mensen met verward gedrag en meldt dit. De wijk GGD-er start in september.

Verbinder in krachtenveld

Gemeenten hebben de opgave om een goed werkende aanpak te realiseren voor mensen met verward gedrag. Een wijk-GGD’er blijkt een uitstekende verbinder in dit krachtenveld. Hij of zij gaat namelijk zo snel mogelijk op de persoon met verward gedrag af om escalaties en onrust te voorkomen.

Korte lijnen en dicht bij de inwoner

De wijk-GGD’er helpt inwoners met verward gedrag de regie over hun leven weer op te pakken. Samen met de inwoner en andere instanties wordt bepaald welke aanpak en zorg nodig is. Wethouder Lydia Groot: “Ik ben blij met de inzet van de wijk-GGD’er in Stede Broec. De wijk-GGD’er staat dicht bij onze inwoners en zorgt als verbindende schakel samen met andere instanties dat zo snel mogelijk de juiste hulp geboden wordt aan mensen met verward gedrag.”  

Zorgen doorgeven?

Maakt u zich zorgen over een inwoner of iemand die u kent? Neem dan contact op met Welzijn Stede Broec via telefoonnummer 0228-511528.

Pilot

De inzet van de wijk GGD’er is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente Stede Broec en Stichting Welzijn Stede Broec. Het betreft een pilot vanaf september voor in principe een half jaar. Daarna wordt aan de hand van de resultaten besloten of er een vervolg komt. 

Subsidie

Dit project 'Implementatie wijk GGD'er' in Stede Broec is mogelijk door subsidie van ZonMw.
Logo ZonMw
Licentie: 
Copyright
Auteur: 
ZonMw