Hoe beleeft u deze corona crisisperiode? GGD Hollands Noorden is van start gegaan met een regionaal onderzoek. Dit onderzoek is bedoeld om inzicht te krijgen in hoe inwoners van onze regio deze periode beleven. Ook kan het onderzoek in beeld brengen hoe de inwoners bijvoorbeeld de gestelde maatregelen opvolgen. Vul hier de vragenlijst in.
Gemeentelijke dienstverlening
- veel zaken kunt u via deze website digitaal en direct regelen. Zo zijn wij u 24 uur per dag van dienst
- ook telefonisch zijn wij bereikbaar voor uw vragen op werkdagen tussen 08:30 en 17:00
- voor onze burgerzakenproducten werken wij op afspraak. Verloopt uw reisdocument of rijbewijs? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak
- als gemeente werken we mee om het corona virus gezamenlijk onder controle te houden. Wij vragen u bij een verkoudheid, hoest of koorts pas een afspraak te maken als u weer beter bent. Wij hanteren de 1,5 meter maatregel binnen ons gemeentehuis
Richtlijnen noodopvang
In onderstaand document vindt u de actuele richtlijnen.
pdf Richtlijnen scholen en kinderopvang Stede Broec (PDF, 51.03 KB)
Telefonisch contact
Geïndiceerde hulp
Het kan zijn dat uw zorgleveranciers nu niet in staat is de geïndiceerde hulp/zorg voort te zetten of dat deze tijdelijk anders ingevuld zal worden. In de meeste gevallen zal uw zorgpartner hierover contact met u opnemen en samen met u zoeken naar een oplossing. Voor vragen kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw zorgleverancier.
Verpleeghuizen
Op één locatie per GGD-regio wordt bezoek aan verpleeghuizen beperkt en onder strenge voorwaarden toegelaten. Vanaf 25 mei zal dit worden uitgebreid naar meer locaties. Het perspectief is dat vanaf 15 juni de bezoekregeling landelijk wordt aangepast.
Zelfstandig wonende ouderen
Het advies om niet op bezoek te gaan bij 70-plussers wordt aangepast. Vanaf 29 april geldt: zelfstandig wonende ouderen van 70 jaar en ouder kunnen door één of twee vaste personen met enige regelmaat worden bezocht.
Start leerlingenvervoer
Vanaf 2 juni gaan de kinderen op het speciaal voortgezet onderwijs (VSO) weer naar school. Ook het leerlingenvervoer start dan weer. Belangrijk is dat het vervoer veilig en verantwoord wordt gedaan. In verband met de maatregelen gaat dit iets anders dan u gewend bent.
Wij hebben daarom de veel gestelde vragen voor u op een rij gezet op de webpagina over leerlingenvervoer: www.stedebroec.nl/leerlingenvervoer.
Vragen over opvoeden en opgroeien?
Opvoeden en thuisonderwijs kunnen vanwege de coronamaatregelen een uitdaging zijn. De vaste structuur van opvang of school is voor een langere periode weggevallen. Op de website www.nji.nl/coronavirus van het Nederlands Jeugd Instituut (NJI) kunt u informatie en tips vinden.
Ook kunt u tijdens kantooruren via het telefoonnummer 088-0100550 of via e-mail info@ggdhollandsnoorden.nl vragen stellen aan de jeugdgezondheidsmedewerker van de GGD.
U kunt hiervoor terecht bij uw jeugdverpleegkundige van de GGD (0 tot en met 4 jaar), het voorschoolsmaatschappelijkwerk (0 tot 6 jaar) of het schoolmaatschappelijk werk (vanaf 6 tot 16 jaar). Ook via de pedagogische medewerker, de leerkracht of de directeur van de basisschool kunt u in contact komen met iemand die u kan ondersteunen.
Contactgegevens:
Binnen de gemeente Stede Broec is de voorschoolse- en schoolmaatschappelijk werker de schakel tussen de voorschoolse voorzieningen, basisonderwijs en gebiedsteam. Deze functies zijn in Stede Broec ondergebracht bij Stichting Welzijn Stede Broec.
- telefonisch zijn zij te bereiken via het algemeen nummer 0228-511528, tussen 9:00 - 17:00 bereikbaar
- ook digitaal via de website of per mail zijn ze bereikbaar. Dit kan via het algemene adres info@welzijnstedebroec.nl of via het emailadres van onze medewerkers op www.welzijnstedebroec.nl
Jeugd- en jongerenwerk bereikbaar voor vragen
De jeugd,- en jongerenwerkers zijn altijd in de omgeving van de jeugd en jongeren. Normaal zijn zij veel op straat te vinden of op vaste plekken te ontmoeten. Door de komst van het coronavirus moeten we met elkaar de richtlijnen van het RIVM zoveel mogelijk naleven en ook helder overbrengen op de jeugd. Dit betekent zoveel mogelijk binnen blijven en met maximaal 2 personen op straat, speeltuinen, schoolpleinen of sportvelden te zijn. Houd 1,5 meter afstand!
Bereikbaar voor vragen
De jeugd- en jongerenwerkers zijn bereikbaar voor vragen op allerlei gebieden zoals vrije tijd (hoe kom ik de dag door), gezondheid, de thuissituatie, financiën, onderwijs en werk. Ze zijn nieuwsgierig naar wat jou bezig houdt op dit moment in deze bijzondere periode. Jeugd- of jongerenwerkers Joost, Jillis en Frank zijn bereikbaar op:
- Joost 06 53110181
- Jillis 06 53110351
- Frank 06 57700439
Ondersteuning of een luisterend oor nodig in deze bijzonder periode?
Het verlengen van de maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het Coronavirus betekent dat we langer beperkt worden om anderen te ontmoeten. Misschien mist u het contact met uw buren, kinderen en kleinkinderen en voelt u zicht alleen? Heeft u behoefte om met iemand te praten of kunt u bijvoorbeeld praktische hulp gebruiken bij het doen van boodschappen of het uitlaten van uw hond? Maakt u zich zorgen over uzelf of over anderen? Of kunt u als mantelzorger wel wat hulp gebruiken?
Stichting Welzijn Stede Broec
Dan kunt u bellen met de Stichting Welzijn Stede Broec, op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur op telefoonnummer 0228 - 511 528. De medewerkers van de stichting gaan met u in gesprek en zoeken samen met u naar oplossingen. Schroom niet, ze zijn er voor u! De hulp van de Stichting Welzijn Stede Broec is gratis. Voor de duidelijkheid, ga niet naar de stichting toe maar bel. Samen staan we Sterk!
Ondersteuning bij psychische kwetsbaarheid
Voor veel mensen met een psychische kwetsbaarheid is de coronacrisis extra moeilijk. Gevoelens van angst, somberheid, onzekerheid en eenzaamheid kunnen door de verspreiding van het virus en de ‘social distancing’ worden vergroot.
Zij kunnen terecht bij De Hoofdzaak. De Hoofdzaak is een cliëntorganisatie, die herstelondersteuning biedt aan mensen met een psychische kwetsbaarheid. Hoewel het kantoor gesloten is, zijn de medewerkers wel voor u bereikbaar! Heeft u behoefte aan contact met een ervaringsdeskundige, neemt u dan contact op met De Hoofdzaak.
Bel naar 0229-249040 of mail naar corona@rcodehoofdzaak.org. De medewerkers kunnen u ook telefonisch ondersteuning bieden. Als het mogelijk is, kunt u ook deelnemen aan zelfhulpgroepen of trainingen. Deze kunt u dan online volgen.
Meer informatie over deze organisatie vindt u op de website: www.rcodehoofdzaak.org