Terug naar het overzicht

Burgemeester en wethouder klussen mee tijdens NLdoet

NLdoet is een jaarlijks terugkerende grote vrijwilligersactie georganiseerd door het Oranje Fonds. In heel Nederland helpen mensen een organisatie met een klus en maken zo kennis met vrijwilligerswerk. In onze regio is het Vrijwilligerspunt West-Friesland de initiator van NLdoet. Ook burgemeester Wortelboer en wethouder Thijs Visser staken op 10 maart hun handen uit de mouwen.

Tennisclub het Grootslag
Al vroeg in de ochtend kwam burgemeester Wortelboer aan bij de tennisclub. Na een korte uitleg was het tijd om aan de slag te gaan. Elk voorjaar moet het tennispark klaar worden gemaakt voor het nieuwe seizoen. De kantine werd schoongemaakt en opnieuw ingericht. Daarna kon burgmeester Wortelboer wat plantjes planten op de terrassen. En als laatste kreeg de nieuwe koffie- en theekast een verse lik verf.

De schapenstreek
Voor wethouder Thijs Visser stond de koffie klaar bij aankomst bij de biologische zuivel- en zorgboerderij Schapenstreek in Lutjebroek. Maar daarna moest ook hij aan de slag. De schapen werden naar de wei gebracht. Hiervoor hielp wethouder Visser mee met het afzetten van de weg zodat de dames veilig konden over steken. Daarna werd het kippenhok verstevigd om de inwoners te beschermen tegen vossen. Wethouder Visser plantte daarna nog wat plantjes in de bloembakken.

Wordt vrijwilliger
Veel inwoners hebben tijdens NLdoet hun handen uit de mouwen gestoken en geholpen met allerlei klussen. We willen iedereen hartelijk danken voor hun inzet! Vrijwilligers zijn bij veel organisaties hard nodig. Wilt u zich graag inzetten als vrijwilliger bij u in de buurt? Kijk dan op www.vrijwilligerspunt.com/vacaturebank voor vrijwilligerswerk vlakbij.