Actueel

De Geldkrant: 10 tips om geld en energie te besparen

Veel inwoners hebben of krijgen financiële moeilijkheden. Ook mensen die eerder weinig moeite hadden om rond te komen. Dit heeft meerdere redenen. Belangrijkste oorzaken zijn de hogere kosten voor energieverbruik en boodschappen. Mensen kunnen hulp zoeken bij familie, kennissen of de gemeente als ze in geldproblemen komen of als ze…

30 januari vanaf 14:30 uur bereikbaar

Op 30 januari 2023 zijn de drie gemeentehuizen tot 14.30 uur dicht en zijn we tijdelijk niet bereikbaar in verband met een personeelsactiviteit. 

Start Nationale voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen zijn weer gestart! Op 25 januari begonnen veel kinderen hun schooldag met een gezellig voorleesontbijt. Bij basisschool de Klim-Op kwam Burgemeester Wortelboer op bezoek, hij las aan de kinderen een spannend boek voor. Lezen is leerzaam Voorlezen is leuk en leerzaam! Het heeft een positief effect op…

Tijdelijke afsluiting Veilingweg 3 februari

Vanwege asfaltreparaties is de Veilingweg in Bovenkarspel tussen de Rotonde met de Bouw en de N505 tussen 11.00 en 15.00 uur afgesloten op vrijdag 3 februari. Verkeer wordt omgeleid. Tijdens de werkzaamheden is er wel doorgang mogelijk voor de nood- en hulpdiensten.

Verkiezing Provinciale Staten en Waterschappen

Op woensdag 15 maart is in Nederland de verkiezing voor de Provinciale Staten en de waterschappen.

Update storing Lutjebroek

Afgelopen vrijdag zijn er de hele dag metingen uitgevoerd naar de openbare verlichting storing, helaas hebben deze metingen niet gezorgd om de gehele storingen op te kunnen lossen.

Doe mee met uw bedrijf aan de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen

Geef uw bedrijf een plek in de spotlight tijdens de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen van 20 tot en met 25 maart 2023!

43 penningen uitgereikt aan leden reddingsbrigade

Burgemeester Wortelboer heeft vrijdagavond 43 penningen (in een doosje) uitgereikt aan leden van de reddingsbrigade die hebben geholpen bij de overstromingen in Limburg in de zomer van 2021.

Nieuwe editie ondernemersnieuwsbrief

De gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland brengen een aantal keer per jaar een nieuwsbrief uit voor ondernemers. In deze nieuwsbrief leest u alles over wat voor u als ondernemer van belang kan zijn. De tweede editie leest u hier:

Klussen gezocht voor NLdoet 

Heeft jouw maatschappelijke organisatie nog klussen liggen? Meld je klus dan aan bij Vrijwilligerspunt via mas@vrijwilligerspunt.com!  

Geef uw reactie op concept plan sportlandschap Stede Broec

Op de bewonersavond van 15 december 2022 gaven wij een toelichting op het concept plan voor het Sportlandschap Stede Broec. Tot en met 15 januari 2023 kan iedereen op het plan reageren samen.stedebroec.nl.

Uitslag kerstboominzamelactie

Heel veel kinderen hebben vorige week hun best gedaan kerstbomen te verzamelen. Voor elke kerstboom ontvingen de kinderen € 0,50 en een lootje. De grootste kerstboomverzamelaar was dit jaar de familie Broer met 175 ingezamelde bomen. In totaal werden er in Stede Broec 1373 bomen opgehaald.

Officiële opening verbouwde clubgebouw Nassaupark

Gemeente droeg €290.000,- bij aan verbouwing clubgebouw  Op zaterdag 7 januari 2023 is het verbouwde Clubgebouw Nassaupark in Bovenkarspel officieel geopend. Het huidige gebouw wat sterk verouderd en was te klein geworden om alle verenigingen te kunnen huisvesten. Sportwethouder Nico Slagter was bij de feestelijke gelegenheid om hen te bedanken…

Nieuwjaars speech burgemeester Ronald Wortelboer

Gisteravond was de nieuwjaarsreceptie in het Postkantoor. Hieronder kunt u zijn nieuwjaarsspeech lezen:

Kerstboom ophaalactie

Heeft u meer dan 30 kerstbomen verzameld en ons daar gisteren over gebeld? Helaas hebben wij te maken met een technisch probleem, waardoor het kan zijn dat uw adres niet meer op onze lijst staat. Als wij vandaag nog niet bij u langs zijn geweest, dan vragen wij om nogmaals contact met ons op te nemen via tel. 0228-510111.

Online training Sterk starten met je eigen bedrijf

Plannen om een eigen bedrijf te starten en wil je weten waar je allemaal rekening mee moethouden? Neem deel aan de gratis online training Sterk starten met je eigen bedrijf op 16januari en je krijgt antwoord op jouw persoonlijke ondernemersvragen.Laat je informeren en inspireren en meld je direct aan via:https://westfriesland.startersloket.nl/agenda/

Niet in het riool!

Waarom is goed rioolgebruik belangrijk? Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Afvalwater in het riool wordt gezuiverd zodat het weer schoon terug kan in de natuur. Je kunt zelf bijdragen aan een goed werkend riool en schoon water door het riool alleen te gebruiken waarvoor het bedoeld is: poep, plas en toiletpapier!

Locatieonderzoek huisvesting buitenlandse werknemers afgerond

De groeiende economie in regio Westfriesland vraagt om extra tijdelijke arbeidskrachten. Deze zijn niet allemaal in onze regio te vinden, dus trekken ondernemers steeds vaker arbeidskrachten aan van buiten de regio. De regio Westfriesland werkt nauw samen met haar partners om deze buitenlandse werknemers te huisvesten. De regio Westfriesland heeft bureau SWECO opdracht gegeven om een onafhankelijk onderzoek te doen naar mogelijke locaties voor huisvesting van buitenlandse werknemers.

Expositie Annemiek Appelman

Bekijk de expositie van Annemiek Appelman in het gemeentehuis van Stede Broec, tot en met 7 februari 2023.

IkPas: Gaat u de uitdaging aan?

IkPas is een landelijke campagne met als doel om mensen bewuster om te laten gaan met alcohol. U wordt niet gevraagd om nooit meer alcohol te drinken, maar om uw alcoholgebruik in de maand januari even op pauze te zetten. Tijdens deze ‘Dry January’ wordt u bewuster van de keuze…

Nieuwjaarsreceptie 4 januari

Het gemeentebestuur wenst u fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2023! U bent welkom op onze nieuwjaarsreceptie op woensdag 4 januari 2023 van 19.30-21.00 uur in het Postkantoor, Hoofdstraat 17 in Bovenkarspel.

Kerstboom ophaalactie

Op woensdagmiddag 4 januari 2023 vindt de jaarlijkse kerstboom ophaalactie voor inwoners uit Stede Broec plaats.

Gewijzigde openingstijden 21 december

Op 21 december is het gemeentehuis vanaf 16.00 uur gesloten en zijn we telefonisch niet bereikbaar in verband met een personeelsactiviteit.

Vuurwerk afsteken? Houd het veilig

Dit jaar mag het weer: vuurwerk afsteken. Dit is toegestaan op 31 december tussen 18.00 en 02.00 uur.

Start veiligheidsonderzoek in Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland  

Elke inwoner in Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland moet fijn en veilig kunnen leven, wonen en werken. Dat is waar de drie gemeenten voor staan. Maar wat vindt u als inwoner van de veiligheid in uw gemeente of buurt?

Klaar voor het strooiseizoen

Volgens de meteorologische kalender is de winter ingegaan. En dat merken we aan de temperatuur. Komend weekend wordt (lichte) vorst voorspelt. Onze strooidienst is er klaar voor.

Persoonsgegevens van inwoners en geheimhouding

Voor de gemeente is uw privacy heel belangrijk. De gemeente gaat altijd voorzichtig om het delen van uw gegevens die in het systeem bekend zijn. De gemeente is volgens de Wet Basisregistratie persoonsgegevens (BRP) verplicht om gegevens te delen met andere overheidsinstanties.

Bewonersavond sportlandschap Stede Broec 

Op 15 december 2022 is er een bewonersavond over het Sportlandschap Stede Broec aan de Wijzend-Raadhuislaan in Grootebroek. Wij geven een toelichting op een globale ruimtelijke schets van het toekomstige sportlandschap.

Wegwerkzaamheden Veilingweg 13 december

In opdracht van de gemeente Stede Broec voert de Firma D. van der Steen B.V. op dinsdag 13 december klein onderhoud uit aan het asfalt.

Bomen kappen vanwege ziekte of schimmel

Aankomende weken worden er op verschillende locaties in de gemeente bomen geveld. Voor elke boom die gekapt wordt komt een nieuwe voor in de plaats.

Ben jij tussen de 17 en 23 jaar en heb je geen baan of opleiding?

Wil jij terug naar school of een leuke baan vinden, maar kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Meld je dan aan voor het project Back on Track van Jongerenloket Westfriesland. In 12 weken word je op weg geholpen bij de keuze voor een opleiding of de zoektocht naar een…

Kluisjescontroles middelbare scholen Enkhuizen en Stede Broec 

Weinig drugs aangetroffen, maar controles blijven noodzakelijk .

Handtekeningen voor voetbalkooi Willibrordus

Scholieren van R.K. Basisschool Willibrordus in Bovenkarspel hebben 500 handtekeningen opgehaald. Deze zijn op woensdag 30 november overhandigd aan wethouder Nico Slagter. Doel van de handtekeningenactie was de huidige voetbalkooi te laten vervangen voor een Cruijff Court in samenwerking met de Johan Cruijff foundation.

Vertraging instellen elektrische laadpalen in de gemeente

Op dit moment zijn er door leveringsproblemen vertragingen bij het plaatsen van elektrische laadpalen in de openbare ruimte.

Bedrijfsbezoeken op Dag van de ondernemer

Vrijdag 18 november was de Dag van de Ondernemer. Dit is een dag waarop we het ondernemerschap vieren en ondernemers bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen. Wij zijn trots op de ondernemers in de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders heeft een aantal bedrijven bezocht om hen op deze dag in het zonnetje te zetten.

Doe mee aan een natuurklus op de Natuurwerkdag

Kom jij ook naar de jaarlijkse Natuurwerkdag? Op zaterdag 5 november kun je kennismaken met groen vrijwilligerswerk in jouw buurt. Zo kun je in het Streekbos bij het ecoproject boompjes en struiken verwijderen, broeihopen maken, maaien en takkenril maken. Dit jaar valt de Natuurwerkdag in de Nationale Klimaatweek. Een mooie…

Raad behandelt Begroting 2023

De gemeenteraad van Stede Broec neemt straks een besluit om 60 miljoen euro uit te geven. Dat is het bedrag van de concept-begroting van de gemeente Stede Broec.

Inloopbijeenkomst flexwoningen Lutjebroek

De eigenaren van het bollenbedrijf Groot-Vriend hebben in 2020 een plan ontwikkeld voor woningbouw op de locatie waar ze nu is gevestigd. Het woningbouwplan wordt momenteel in overleg met de gemeente Stede Broec verder uitgewerkt. De uitvoering van het gehele plan zal gefaseerd plaatsvinden. De eerste fase van het woningbouwplan…