Actueel

Waterweek Stede Broec 2021

Aanstaande zaterdag 31 juli vindt de Westfriese Waterweek van Stede Broec plaats. Doe mee met diverse activiteiten rondom de Kolk /Broekerhaven en geniet van de mini braderie, aquaballen, radarbootjes, de stormbaan, het springkussen, het suppen en de schuiten van de overhaal naar de molen. Kijk voor meer informatie op: www.waterweken.nl/stede-broec 

TONK-regeling verlengd tot 1 oktober

Inwoners die het door de coronacrisis financieel lastig hebben, kunnen via de TONK-regeling hulp krijgen. De gemeente Stede Broec verlengt de regeling tot 1 oktober 2021.

Nieuw model Nederlandse identiteitskaart

Met ingang van 2 augustus 2021 komt er een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart. Het is daardoor niet mogelijk om vanaf donderdag 29 juli 11.30 uur tot en met zondag 1 augustus aanvragen van reisdocumenten te doen. Ophalen blijft wel mogelijk.

Opening vaarroute Stede Broec

Vanaf deze zomer kunnen vaarliefhebbers via het Nassaupark naar de nieuwe woonwijk Waterweide in Stede Broec varen. Op 15 juli opende wethouder Bart Nootebos de nieuwe brug bij het Nassaupark in Bovenkarspel die deze verbinding mogelijk maakt.

Nee zeggen tegen middelengebruik

De Westfriese gemeenten zijn een campagne gestart om ouders te stimuleren hun kinderen weerbaar te maken tegen de verleidingen van drugs, drank en roken. Jongeren mogen weer wat meer buiten de deur doen. Voor ouders een moment om weer in gesprek te gaan met hun puber, want op feestjes of vakantie wordt misschien wel (meer) gedronken en/of drugs gebruikt?

Maak het inbrekers moeilijk!

Tijdens de zomervakantie zijn veel mensen op vakantie of gaan gezellig een paar dagen weg. Voor veel inbrekers is dit een geschikte mogelijkheid om in te breken. Verzekeraars zien dan ook elk jaar dat de vakantieperiode vaak voor een inbraakgolf zorgt.

Bloemetje voor diamanten echtpaar

Dinsdag 6 juli bracht burgemeester Wortelboer een bloemetje langs bij het diamanten echtpaar Schoon. Zij waren op die dag 60 jaar getrouwd, wat een bijzondere mijlpaal is!

Werksaam Westfriesland helpt ondernemers om hun bedrijf klaar te maken voor de toekomst

Werksaam Westfriesland en Stichting Startersloket slaan de handen ineen om ondernemers te helpen bij het gezond en toekomstbestendig maken van hun bedrijf. Alle ondernemers uit Westfriesland kunnen zich kosteloos aanmelden voor een uniek inspiratieprogramma.

Eikenprocessierups in Westfriesland

De eikenprocessierups is een plaagdier dat ook in Westfriesland steeds vaker gaat voorkomen. Ook dit jaar zijn er enkele eikenprocessierupsen op de terreinen van het Recreatieschap Westfriesland waargenomen. De locaties worden met linten aangegeven.

Waar kunt u terecht voor onafhankelijke cliëntondersteuning?

Cliëntondersteuners weten veel over het verschillende aanbod in zorg en ondersteuning op het gebied van jeugdhulp, participatie, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen.

Wij helpen u graag, online en op afspraak

Veel van onze producten regelt u makkelijk en snel online. Dit aantal breiden wij steeds verder voor u uit.

Matthijs van der Horst aangesteld als griffier

De gemeenteraad van Stede Broec bekrachtigde donderdagavond het raadsbesluit waarmee Matthijs van der Horst wordt aangewezen als nieuwe griffier van de raad.

Witte anjers bloeien in Stede Broec ter ere van de veteranen

In Stede Broec is er een bloembak bij het oorlogsmonument vol gezet met anjerplantjes. De witte anjer is het nationale symbool voor erkenning en waardering voor de Nederlandse Veteraan.

Verstopping riool door vochtige doekjes

Regelmatig hebben wij in de gemeente storingen aan onze rioolpompen. De oorzaak hiervan is dat er vochtige doekjes in de riolering worden geloosd. Het gaat het dan voornamelijk om vochtige reinigingsdoekjes zoals billendoekjes, schoonmaakdoekjes en vochtig toiletpapier.

Vaarkaart historische vaarroute Stede Broec - Enkhuizen

Gemeenten Stede Broec en Enkhuizen brengen een vaarkaart uit voor een historische vaarroute door hun gemeenten. De vaarkaart toont de vaarroute en vertelt het verhaal van de historische vaarwegen en de sporen die deze hebben nagelaten in het huidige landschap.

Help in de strijd tegen criminaliteit

De gemeenten in West-Friesland en de politie werken samen in de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Meldingen en tips van inwoners zijn hierbij onmisbaar. Die informatie kan de start van een onderzoek zijn, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak wordt opgelost. Help mee door signalen te melden die kunnen wijzen op criminaliteit!

Noord-Holland tekent voor verkeersveiligheid

Op 17 juni 2021 tekenen de Noord-Hollandse gemeenten (met uitzondering van het gebied van de Vervoerregio Amsterdam) en de provincie Noord-Holland de ‘intentieverklaring verkeersveiligheid’. Hiermee spreken de verschillende partijen zich uit om de verkeersveiligheid in de regio te vergroten.

Resultaten enquêtes omgevingsvisie bekend

Van 5 mei tot en met 31 mei 2021 stonden de enquêtes over de omgevingsvisie online. Inwoners, ondernemers en andere geïnteresseerden werden gevraagd om mee te denken over de toekomst van de gemeente. Hoe blijft Stede Broec een fijne plek om te wonen, werken en recreëren, en welke keuzes moeten er gemaakt worden om Stede Broec aantrekkelijk en leefbaar te houden?

Help in de strijd tegen criminaliteit!

De gemeenten in West-Friesland en de politie werken samen in de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Meldingen en tips van inwoners zijn hierbij onmisbaar. Die informatie kan de start van een onderzoek zijn, maar ook het ontbrekende puzzelstukje waarmee een zaak wordt opgelost. Help mee door signalen te melden die kunnen wijzen op criminaliteit!

Start woonchallenge voor innovatieve woonconcepten

Marktpartijen, Westfriese gemeenten en provincie Noord-Holland werken samen aan versnellen woningbouw Twaalf marktpartijen in Westfriesland zetten woensdag 9 juni hun handtekening onder de samenwerking met de Westfriese gemeenten en de provincie Noord-Holland om vaart te maken met de bouw van meer nieuwe koop- en (sociale) huurwoningen en het verduurzamen van…

Nieuwe voorwaarden starterslening

De voorwaarden voor het aanvragen van een starterslening zijn vanaf 27 mei 2021 veranderd. Hierdoor komen starters eerder in aanmerking voor een starterslening. Wat is een starterslening? Een starterslening is een lening die de gemeente kan verstrekken als u voor het eerst een woning koopt. Het is een lening aanvullend…

Bestrijding eikenprocessierups

De eikenprocessierups is weer in aantocht. Door het koude voorjaar later dan anders. Van ongeveer half mei t/m eind augustus kan de eikenprocessierups voor overlast zorgen.

Gewoon lekker buiten spelen tijdens de Buitenspeeldag

Spelen en plezier maken. Dit waren de twee belangrijkste ingrediënten van de 14e editie van de Buitenspeeldag op woensdagmiddag 9 juni. Dé middag waarop we vierden wat zo belangrijk is: spelen!

Meld u aan voor de laatste online informatieavond over de warmtetransitie

In de Transitievisie Warmte wordt op hoofdlijnen vastgelegd hoe en in welke volgorde we het isoleren en aardgasvrij maken van onze woningen aanpakken. Met de Transitievisie Warmte stelt de gemeenteraad ook de meest kansrijke wijken vast. Nadat de Transitievisie Warmte is vastgesteld wordt voor deze wijken een concreet plan opgesteld, het Wijkuitvoeringsplan.

GGD neemt enkele kinderopvang taken gemeenten over

Op verzoek van de gemeente Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland, gaat de GGD Hollands Noorden per 14 juni a.s. een aantal taken op het gebied van de kinderopvang namens de drie gemeenten uitvoeren. Wat betekent dit voor u?  Registraties Landelijk Register Kinderopvang (LRK)  De aanvragen met betrekking tot dagopvang, buitenschoolse…

WatZr-campagne van start

Met het verspreiden van duizenden bloemzaadbommetjes in 28 gemeentes in Noord-Holland is afgelopen vrijdag de WatZr-campagne gelanceerd. De campagne is een initiatief van Samen blauwgroen: een samenwerking van 28 gemeenten in Noord-Holland, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, PWN en de provincie Noord-Holland. Het doel is inwoners aan te zetten tot watZrs: kleine, simpele…

Nieuwsbrief Rekenkamercommissie SED

De Rekenkamercommissie SED heeft in mei de eerste nieuwsbrief van 2020 uitgebracht.

Zwemwaterkwaliteit

Tijdens het buitenzwemseizoen (1 mei tot 1 oktober) informeren de provincies u over de kwaliteit van het water op de officiële zwemwaterlocaties. Op deze website vindt u steeds de actuele informatie over de kwaliteit van het zwemwater of download de zwemwater app. Mogelijke meldingen zijn: waarschuwing (zwemmen mag, mogelijk risico voor de gezondheid)negatief…

Stede Broec houdt workshop Politiek actief

Volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Overweeg je om politiek actief te worden, maar weet je niet precies wat de mogelijkheden zijn? Doe dan mee met de gratis cursus Politiek actief op 16, 23 juni en 1 juli. Politieke partijen in Stede Broec zoeken versterking. Om inwoners warm te krijgen voor…

Reparatiewerkzaamheden Overhaal 7 - 12 juni

In verband met reparatiewerkzaamheden aan de motor is de Overhaal in Bovenkarspel van maandag 7 juni tot en met vrijdag 11 juni buiten bedrijf. Vaarliefhebbers die hun boot willen overzetten vanuit het polderwater naar de Kolk en terug, kunnen terecht bij de Overhaal. De vrijwilligers van HV Oud Stede Broec…

Leerlingen de Wendel helpen schoolplein te verbeteren

De kinderen hebben een webwinkel gemaakt om geld te verdienen voor het schoolplein, omdat ze dat willen verbeteren. Wethouder Lydia Groot heeft woensdag de webshop geopend.

Steeds meer muziekles op basisscholen: "Nu belangrijk om te behouden"

Er wordt steeds meer muziekles gegeven op basisscholen. Tachtig procent van de basisschoolkinderen in Noord-Holland krijgt structureel op school les, blijkt uit cijfers van stichting Méér Muziek in de Klas.

Voorkom diefstal van vaartuigen en buitenboordmotoren

Het vaarseizoen is weer aangebroken. Helaas krijgt de politie de laatste weken ook weer meldingen van gestolen buitenboordmotoren.

Nieuwe app voor 800 jaar Westfriese Omringdijk

Duik met een hedendaagse app in zo'n 800 jaar Westfriese Omringdijk. De ruim 126 kilometer lange dijk loopt, de naam zegt het al, om West-Friesland heen.

Aanvragen leerlingenvervoer

Komt uw kind in aanmerking voor leerlingenvervoer? Voor het schooljaar 2021/2022 kunt u het leerlingenvervoer nu digitaal aanvragen.

Startersloket webinars voor de zomervakantie

Voor de zomervakantie zijn er nog 3 webinars van het Startersloket.

Eropuit met de elektrische fiets? Voorkom brand en laad de accu verstandig op

Het is weer voorjaar! Een heerlijke tijd om erop uit te trekken met de elektrische fiets. Maar na verloop van tijd wordt de accu vaak slechter en kun je minder ver rijden met ondersteuning. Door goed om te gaan met de accu gaat deze langer mee en voorkom je brand.

Jonge mensen gezocht voor onderzoek naar gezondheid, welzijn en leefstijl

Onderzoeksbureau Noord-Holland Noord (onderdeel van GGD HN) doet voor de derde keer grootschalig onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen van 16 tot en met 25 jaar.