Actueel

WerkSaam Café voor werkzoekenden

Heeft u moeite met het schrijven van uw sollicitatiebrief en wilt u graag hulp bij het zoeken naar een baan? Heeft u hulp nodig bij het invullen van een inkomstenverklaring of een aanvraag voor bijstand? Lukt het u niet om zelf een DigiD aan te vragen? Of volgt u momenteel…

Besparen op energiekosten

De prijzen van energie stijgen. Dat kan betekenen dat u flink meer moet betalen voor gas en elektra. Wat kunt u doen om de kosten toch zo laag mogelijk te houden?

Afscheid wethouder Lydia Groot

Wethouder Lydia Groot is lange tijd wethouder geweest in onze gemeente. Zij heeft zich altijd moeiteloos ingezet voor het sociaal domein, onderwijs en cultuur. Om haar te bedanken voor haar inzet nodigen wij u uit 24 mei van 15.30 tot 17.00 in Hét Postkantoor in Bovenkarspel.Lydia vindt een cadeau niet…

Leerlingenvervoer 2022-2023 aanvragen

U kunt al leerlingenvervoer voor schooljaar 2022-2023 aanvragen. Voor komend schooljaar kunt u via www.stedebroec.nl het leerlingenvervoer digitaal aanvragen.

Online enquête gestart naar huisvesting buitenlandse werknemers

Veel bedrijven in Westfriesland zijn afhankelijk van buitenlandse werknemers. De zeven gemeenten in de regio vinden het belangrijk dat inwoners en bedrijven in de regio kunnen meedenken in het onderzoek. Daarom wordt van 9 tot en met 29 mei een online enquête gehouden, die alle inwoners, ondernemers en werkgevers kunnen invullen.

Beëdiging nieuwe wethouders en raadsleden

Thijs Visser (ODS), Nico Slagter (CDA) en Martien Krijger (VVD) zijn gisteravond na instemming van de raad beëdigd door burgemeester Ronald Wortelboer. Ook twee nieuwe raadsleden zijn beëdigd. Jan Ettes (ODS) en Ivo Nooter (VVD) nemen de vrijgekomen zetels in.

Webinar 'in control' 12 mei

Hoeveel jongeren gebruiken drugs? Wat zijn de trends? Hoe herken je drugsgebruik en hoe ga je het gesprek hierover aan met je kind? Twee preventiedeskundigen van Brijder Jeugd vertellen je hier alles over tijdens het webinar van 'In Control' op 12 mei.

Webinar belastingen en administratie 16 mei

Welke fiscale regelingen gelden voor jou als (startende) ondernemer? Volg op 16 mei het webinar Belastingen en administratie.

Grof afval wegbrengen? Check de drukte

Omdat het steeds drukker wordt op het afvalbrengstation, zijn de openingstijden aangepast. Op de website en via de app van HVC kan je nu ook vooraf bekijken wanneer het druk is.

Coalitieakkoord gemeente Stede Broec

Stede Broec heeft de primeur; de drie grootste politieke partijen hebben als eerste in Westfriesland de coalitieonderhandelingen succesvol afgerond. Open en Duidelijk Stede Broec (ODS), VVD en CDA zijn samen goed voor 14 van de 19 zetels en vormen zo een breed gedragen coalitie.

Spiegel je business

Ben jij ondernemer, actief in de gemeente regio Westfriesland en wil jij jouw bedrijf een boost geven?

Het verhaal achter een monument

Achter oorlogsmonumenten en oorlogsgraven gaan veel verhalen schuil. Verhalen van ooggetuigen. Of van de nabestaanden van onze oorlogshelden. Verhalen die we niet mogen vergeten en moeten doorvertellen aan de jeugd.

Nationale herdenking 4 mei

De jaarlijkse nationale herdenking op 4 mei vind plaats in een tent voor het gemeentehuis op De Middend. Het programma ziet er als volgt uit: Vanaf 13.30 uur bezoek militaire oorlogsgraven op begraafplaatsen in Stede Broec 19.00 – In de tent: inloop met achtergrondmuziek 19.15 – Start bijeenkomst met verschillende…

Opening voedselbos

Burgemeester Wortelboer en burgemeester Frank Streng (gemeente Medemblik) openden afgelopen zaterdag gezamenlijk het voedselbos van IVN aan de Haling. Zij onthulden het naambord van het voedselbos, dat bij de entree staat.

Koningsdag in Stede Broec

Bekijk hier het programma van Koningsdag

5 Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

Burgemeester Ronald Wortelboer heeft op 26 april vijf inwoners van Stede Broec in het zonnetje gezet vanwege hun grote verdiensten voor de gemeenschap. Karin Brinkkemper-Ruiter, Annie van der Gulik-Groot, Dirk Rood, Jos de Koning en Marry de Ridder-Verdonschot ontvingen de versierselen die horen bij de Orde van Oranje-Nassau.

Inloopspreekuur schuldhulpverlening

Vanaf 1 mei worden de spreekuren schuldhulpverlening weer hervat.

Storing openbare verlichting Grootebroek

Op dit moment ondervinden wij een openbare verlichting storing op de Sluiswachter, Overstort, Dracht en de Stetse in Grootebroek. Vaak heeft een storing aan een hele wijk te maken met problemen met het kabelnetwerk waar deze lichtmasten op aangesloten zijn. Dit kan te maken hebben met schade veroorzaakt tijdens het…

Kluisjescontrole middelbare scholen

Vorige week zijn de kluisjes gecontroleerd op middelbare scholen in Stede Broec en Enkhuizen. Ook in andere ruimtes zoals klaslokalen, de aula en toiletten werd gezocht.

Uitbetaling energietoeslag

Huishoudens met een inkomen op of net boven de bijstandsnorm kunnen een eenmalige energietoeslag krijgen van € 800,00.

Opvanglocaties vluchtelingen Oekraïne in Lutjebroek en Hoogkarspel

De gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland trekken samen op in de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Dankzij de inzet van inwoners en ondernemers zijn in korte tijd een groot aantal vluchtelingen opgevangen bij gastgezinnen, in hotels of recreatiewoningen. Ondertussen zijn we op zoek gegaan naar locaties voor semipermanente opvang. Hiervoor worden twee locaties op korte termijn ingericht met in totaal maximaal 180 woonunits.

Openbare verlichting storing Huisplaats Grootebroek

Op dit moment hebben wij last van een openbare verlichting storing op de Huisplaats in Grootebroek. Deze storing kan te maken hebben met schade veroorzaakt tijdens het plaatsen van schuttingen en graafwerkzaamheden. De netwerkbeheerder is eigenaar van dit kabelnetwerk. De netwerkbeheerder probeert zo snel mogelijk de storing te verhelpen, maar…

Waar moet je op letten bij het starten van een eigen webwinkel?

Volg 19 april het webinar 'Starten met een webwinkel' van het Startersloket en je krijgt antwoord op al jouw vragen over online ondernemerschap.

Meld uw organisatie aan voor kosteloze inzameling van gescheiden verpakkingsafval

Sinds kort kunnen alle organisaties in Nederland met verpakkingsafval dat lijkt op huishoudelijk verpakkingsafval zich aanmelden voor kosteloze inzameling van gescheiden verpakkingsafval.

Inloopspreekuur voor vluchtelingen en gastgezinnen

Iedere maandag en vrijdag is er een inloopspreekuur bedoeld voor Oekraïense vluchtelingen, maar ook voor de gastgezinnen.

'Spiegel je business' helpt zelfstandigen in West-Friesland met toekomstbestendig ondernemen

Ook in 2022 kunnen alle ondernemers in West-Friesland gratis meedoen aan het inspirerende programma ‘Spiegel je business’. Het programma start op 17 mei en bestaat uit vier online trainingen door professionele trainers en een advies op maat. De uitdagende onderwerpen zijn toekomstbestendig ondernemen, creatief vernieuwen, klanten vinden, klanten binden en…

Levertijd paspoort, ID-kaart en rijbewijs normaal

Deze week verschenen er in het nieuws berichten dat de levertijd van een paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs bij sommige gemeenten langer dan normaal is. Bij de gemeente Stede Broec is dit niet het geval. U kunt meestal dezelfde week nog een afspraak maken, en anders is er de week die erop volgt ook ruimte om een afspraak in te plannen. 

Leefgeldregeling Oekraïense vluchtelingen gestart

Sinds vrijdag 1 april kunnen ingeschreven vluchtelingen een prepaid bankkaart aanvragen.

Beëdiging raadsleden Stede Broec

De raadsleden van Stede Broec zijn 30 maart 2022 beëdigd.

Bloembollenbedrijf J. de Wit en Zonen B.V. ontvangt predicaat Hofleverancier

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het bedrijf ontvangt J. de Wit en Zonen B.V. het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Bijeenkomsten met Oekraïense vluchtelingen en gastgezinnen

De gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland hebben hun handen ineengeslagen om de vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Dit doen we vooral dankzij de inzet van inwoners en ondernemers. Samen hebben we in rap tempo een groot aantal vluchtelingen opgevangen: er zijn inmiddels ruim 200 mensen die zo binnen onze gemeenten een veilig onderdak hebben gevonden.

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen

Het hoofd- en centraal stembureau van de gemeente Stede Broec heeft maandagochtend in een openbare zitting de verkiezingsuitslag vastgesteld.

Prinses Beatrix opent molen Ceres

Prinses Beatrix heropende vrijdag molen Ceres nadat vrijwilligers na de brand oudejaarsnacht 2019 keihard hebben gewerkt om de molen in zijn oude glorie te herstellen.

Onderscheidingen voor vrijwilligers molen Ceres

Johan Ooijevaar en Joop Roersma zijn koninklijk onderscheiden voor hun verdiensten voor de molen ‘Ceres’ en andere werkzaamheden die ze als vrijwilligers hebben verricht.

Voorlopige uitslag van verkiezingen bekend

De voorlopige uitslag van gemeenteraadsverkiezingen is bekend. ODS blijft de grootste partij, maar levert wel een zetel in. CDA verliest ook een zetel. Nieuw in de raad komen ELS en de SP met 1 zetel. De officiële uitslag wordt maandag vastgesteld.

Beter oud worden in Stede Broec

Seniorenraad Stede Broec organiseert een themamiddag 'Beter oud worden in Stede Broec'.

Eerste groep vluchtelingen uit Oekraïne gearriveerd

Binnen de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland is een eerste groep van dertig vluchtelingen opgevangen in Enkhuizen. Zij zijn eerst opgevangen in Amsterdam, waar de opvang nu overvol is. Mede dankzij de hulp van bereidwillige inwoners en ondernemers hebben we deze opvang in de SED-gemeenten tijdig kunnen voorbereiden. De…

Iedereen mag meedoen! Toetsen van gebouwen door Ongehinderd

De gemeente streeft naar een inclusieve samenleving en wil dat iedereen mee kan doen; meedoen op school, de arbeidsmarkt, bij clubs en verenigingen, of in de buurt. Daarom is het van belang dat publieke gebouwen fysiek toegankelijk zijn voor elke burger.

Sportakkoord in Stede Broec

Met elkaar in beweging blijven is belangrijk voor iedereen en daar staat het Sportakkoord Stede Broec voor.

Van 21 t/m 27 februari geen treinverkeer tussen Enkhuizen-Hoogkarspel

Dienstregeling aangepastIn de periode van maandag 21 t/m zondag 27 februari gaat ProRail werkzaamheden aan het spoor verrichten. De NS past de dienstregeling aan en regelt vervangend busvervoer. Reist u met de trein? Raadpleeg de reisplanner op de website van de NS en houd rekening met een vertraging van 15-30…

Deelnemende partijen gemeenteraadsverkiezingen 16 maart

Op vrijdag 4 februari 2022 is bekend geworden welke politieke partijen mee gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Stede Broec.

Vermelding nieuwe gemeentegids

Jaarlijks maakt Akse Media uit Den Helder de gemeentegids voor Stede Broec, de laatste jaren in de vorm van een magazine.

Gemeente maakt uitbreiding camping de Gouwe Stek mogelijk

Burgemeester en wethouders van Stede Broec zijn positief over het plan voor uitbreiding van camping De Gouwe Stek in Bovenkarspel.

Werkzaamheden riolering Zuiderdijk

Op 24 januari wordt er op de Zuiderdijk in Bovenkarspel gewerkt aan het riool gedurende 1 week (zie onderstaande afbeelding, het rood gearceerde gedeelte). De verharding wordt tijdelijk weggehaald, er wordt een extra leiding aangebracht en vervolgens wordt de verharding weer hersteld. De woningen, restaurants en schepen blijven te voet…

Schoon Westfriesland organiseert 'Gelukkig Schoonjaar'

Na een eerdere samenwerking komt het collectief Schoon Westfriesland nu met hun eerste, eigen gezamenlijk zwerfafval opruimactie: Gelukkig Schoonjaar!

Bloemen voor 60-jarig echtpaar Tabak

Een mooie bos bloemen voor het 60-jarig bruidspaar Tabak. Burgemeester Wortelboer bracht hen woensdag een bezoek.

Lees mee en reageer op de bouwstenen Omgevingsvisie

De gemeenteraad van Stede Broec heeft tijdens de raadsvergadering van dinsdag 21 december een aanvulling op één van de bouwstenen voor de omgevingsvisie vastgesteld. Nu is het de beurt aan de inwoners, ondernemers en andere belangstellenden om op de bouwstenen te reageren.

Vuurwerkverbod en verbod op carbidschieten

Opnieuw is er een landelijk vuurwerkverbod van kracht. In lijn hiermee is ook carbidschieten verboden in alle gemeenten in West-Friesland.  Wat mag wel? U mag wel klein vuurwerk als sterretjes en knalerwten afsteken (categorie F1 vuurwerk). Dit mag iedereen die ouder is dan 12 jaar het hele jaar door kopen…

Prestatieafspraken met woningbouwcorporaties en huurdersraden ondertekend

Wethouder Nico Slagter heeft namens het college van Stede Broec op dinsdag 7 december zijn handtekening gezet onder de prestatieafspraken met woningcorporaties en huurdersraden. Voor Stede Broec betreft dit de vaststelling van de jaarschijf 2022. Meer mogelijkheden voor jongeren en startersIn Stede Broec is dit jaar de nieuwe woonvisie ‘Wonen…

Gemeente vrijdagmiddag telefonisch minder bereikbaar

De gemeente is aanstaande vrijdag 3 december vanaf 13.00 uur telefonisch minder bereikbaar.

Start project 'Welzijn op recept'

Wethouder Lydia Groot heeft het startsein gegeven voor het project ‘Welzijn op Recept’. Het project is een initiatief van de huisartsenpraktijk Kreuger, gemeente Stede Broec en Ons Stede Broec. Welzijn op Recept richt zich op inwoners die bij de huisarts aankloppen met psychosociale klachten, maar waarvoor zware hulpverlening niet de best passende oplossing is. Welzijn op Recept biedt hiervoor een uitkomst. Door eerst passende ondersteuning in de buurt in te zetten, worden mensen actiever en komen beter in hun vel te zitten.

Huis & Energie beurs in Vijfhuizen

U wilt uw huis verduurzamen.. maar waar moet u beginnen? Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 november kunt u de consumentenbeurs Huis & Energie in Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen bezoeken. Hier kunt u de meest comfortabele warmtepompen en de prachtigste zonnepanelen live ervaren in het levensgrote Duurzaam Droomhuis…

Wat de Omgevingswet betekent voor ondernemers

Misschien heeft u weleens gehoord over de Omgevingswet. Deze wet treedt volgend jaar in werking. We zijn ons er al langere tijd op aan het voorbereiden. De Omgevingswet brengt namelijk veranderingen met zich mee voor zowel gemeenten, als voor inwoners en ondernemers. Denk daarbij aan vergunningverlening. Zo komt er een nieuw Omgevingsloket en gaat participatie een grote rol spelen. Er wordt gewerkt aan een omgevingsvisie en de bestemmingsplannen worden omgezet naar een omgevingsplan.  

Groene straten gezocht

De gemeente is op zoek naar groene straten! Heeft u zelf of met uw buren de straat vergroend en bent u trots op het resultaat? Doe dan mee aan ‘Groene Straten Gezocht’. Hittestress, wateroverlast en watertekort. Het zijn allemaal gevolgen van het veranderend klimaat. Om deze gevolgen te temperen starten…

College van B&W presenteert 'bouwstenen omgevingsvisie'

Gemeente Stede Broec bereidt zich al langere tijd voor op de komst van de nieuwe Omgevingswet. Die komt steeds dichterbij en treedt komende zomer in werking. Om op tijd klaar te zijn en te voldoen aan de wettelijke eisen, komt het college van B&W met diverse voorstellen aan de gemeenteraad,…

Reminder: ondermijningstraining voor ondernemers

Samen met politie en het Openbaar Ministerie proberen de Westfriese gemeenten ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Volg de training om ondermijnende criminaliteit te herkennen.