Terug naar het overzicht

Faalangst reductietraining

Faalangstige kinderen kijken vaak door de vermeende kritische ogen van anderen naar zichzelf. We spreken van faalangst als het gaat om die angst die hoort bij een prestatie of hij volbrengen van een taak. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een spreekbeurt, het aanspreken van een onbekende of een sportwedstrijd. Bij sommige kinderen loopt de spanning zo hoog op dat ze hier last van krijgen. De spanning kan zich op verschillende manieren uiten. Sommige kinderen blokkeren, worden stil of gaan situaties helemaal uit de weg. Andere kinderen gaan overmatig leren maar toch nemen prestaties af. Het kan zijn dat het kind regelmatig hoofdpijn of buikpijn heeft of moeilijk in slaap komt.  Het kind heeft vaak een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen.

Hoe is de training opgebouwd?

Aan de hand van verschillende fysieke, mentale en sociale oefeningen leren kinderen om te gaan met spanningen, vaker te ontspannen en positief te denken.

Wat leer je tijdens de training?

  • Inzicht in wat faalangst is en wat dit met je doet
  • Spanning herkennen in het lichaam
  • Ontspannings- en ademhalingstechnieken
  • Bewustwording van eigen kwaliteiten
  • Bespreken van gevoelens en gedachtes;
  • Positief denkpatroon aanleren
  • Krachtige lichaamshouding aannemen

Aanmelden
De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 15.30.00-17.00 uur. U kunt uw kind inschrijven via het contactformulier op de website: https://www.onsstedebroec.nl/contact/. De eigen bijdrage is 15 euro per kind.

Planning training
De training voor groep 6-7-8 start op dinsdag 17 januari t/m 14 maart  (m.u.v. voorjaarsvakantie).

Let op: De faalangstreductietraining van Ons Stede Broec is alleen bedoeld voor kinderen die in de gemeente Stede Broec wonen en die regulier onderwijs volgen.