Terug naar het overzicht

Gemeente Stede Broec vlagt voor Orange the World

De gemeente Stede Broec zegt NEE tegen geweld naar vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom wappert van 25 november tot 7 december op het gemeentehuis in Bovenkarspel de Orange the World-vlag. Ook bij Het Postkantoor is de vlag te zien.

Een op de drie vrouwen ervaart geweld

Orange the World is de internationale campagne tegen geweld naar vrouwen en meisjes binnen de Verenigde Naties. Wereldwijd krijgt namelijk één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland krijgt ruim de helft van de vrouwen te maken met grensoverschrijdend seksueel gedrag.
1 op de 3 vrouwen krijgt te maken met huiselijk geweld en iedere 10 dagen sterft een vrouw aan de gevolgen daarvan. Actie is dus hard nodig om het tij te keren.

Internationale dag tegen Geweld naar Vrouwen

Om daar aandacht voor tev ragen hebben de Verenigde Naties 25 november benoemd als dé ‘Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen’. De Orange the World-campagne gaat op deze dag van start en eindigt op 10 december op Internationale Mensenrechtendag.

Veilig, overal en altijd

Het thema van de campagne dit jaar is ‘Veilig, overal en altijd’, met als doel om meer bewustwording te creëren over het feit dat geweld overal plaats kan vinden. Niet alleen achter de voordeur of op straat, maar ook op het werk, op de sportclub, in de zorg, bij het uitgaan en online.

De gemeente Stede Broec ondersteunt deze campagne van harte.

Belofte tegen geweld naar vrouwen

Wil jij je ook laten zien als medestander tegen geweld naar vrouwen? Dat doe je op je social media-kanalen via #medestander of door het ondertekenen van de medestanderbelofte (‘pledge’) op www.orangetheworld.nl/de-medestander-pledge.

Meer informatie: www.orangetheworld.nl