Terug naar het overzicht

Officiële opening verbouwde clubgebouw Nassaupark

Gemeente droeg €290.000,- bij aan verbouwing clubgebouw 

Op zaterdag 7 januari 2023 is het verbouwde Clubgebouw Nassaupark in Bovenkarspel officieel geopend. Het huidige gebouw wat sterk verouderd en was te klein geworden om alle verenigingen te kunnen huisvesten. Sportwethouder Nico Slagter was bij de feestelijke gelegenheid om hen te bedanken en te feliciteren. De gemeente droeg € 290.000,- bij aan de verbouwing van het clubgebouw. 

Momenteel maken de volgende zeven verenigingen gebruik van het gebouw:  

  • IJsclub IJsvermaak 
  • Wielrenvereniging West Frisia 
  • Skeelergroep Stede Broec 
  • BMX club Stede Broec 
  • Jeu de boules vereniging Drommedaris  
  • Huttendorp Stede Broec  
  • Zangvereniging Floraklanken 

Nico Slagter, wethouder sport van gemeente Stede Broec: ‘Goede huisvestiging voor verenigingen vinden we belangrijk. Een onderkomen moet passend en toekomstbestendig zijn, zodat de verenigingsleden een prettige plek hebben om hun activiteiten te kunnen organiseren. Elkaar ontmoeten, een aanbod van maatschappelijke voorzieningen zoals sport en een gezonde leefomgeving, dat is zó belangrijk voor mensen. De verenigingen die gebruik maken van het Nassaugebouw dragen dan ook bij aan onze sterke samenleving.  

‘Daarom wil ik hierbij ook de vele vrijwilligers en leden bedanken voor hun inzet. Zonder de inzet van de vrijwilligers van de verenigingen was deze verbouwing niet gelukt. We zijn heel trots op ons lokale verenigingsleven. Het speelt een belangrijke rol in onze samenleving en dat kan niet zonder de inzet van de vele vrijwilligers binnen de clubs.’   

De Beheerstichting Clubgebouw Nassaupark was verantwoordelijk voor de verbouwing en uitvoering van het clubgebouw. Haar leden investeerden zelf geld en veel tijd in het gebouw. De totale kosten van de verbouwing waren € 420.000,-. Gemeente Stede Broec verstrekte hiervoor een investeringssubsidie € 290.000,-.