Terug naar het overzicht

Regenboogweek Westfriesland 2021

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op 11 oktober is het Coming Outdag. Wethouder Lydia Groot hees op deze dag de regenboogvlag bij het gemeentehuis in Stede Broec. Tot en met 17 oktober wordt in Westfriesland de Regenboogweek 🏳️‍🌈 gevierd. Een gevarieerd programma voor jong en oud is te vinden op www.platformregenboog.nl.

Regenboogweek
Met de Regenboogweek Westfriesland willen diverse organisaties de acceptatie en zichtbaarheid van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, intersekse en queer personen (lhbtiq+) vergroten. De Regenboogweek vindt plaats rondom Coming-Outdag die elk jaar op 11 oktober wordt gevierd. Met coming-out wordt ‘uit de kast komen’ bedoeld.

Regenboogvlag
Hoewel sommigen zich afvragen of het tegenwoordig nog wel nodig is om stil te staan bij ‘uit de kast komen’, blijkt het nog steeds belangrijk om hier aandacht voor te hebben.

Iedereen zou zichzelf moeten kunnen zijn en iedereen zou geaccepteerd moeten worden zoals hij/zij is. Je mag zijn wie je wilt zijn.

Met het hijsen van de regenboogvlag draagt wethouder Lydia Groot deze boodschap uit.

Meer informatie
Het programma is te vinden op www.platformregenboog.nl, www.lhbtiwestfriesland.nl of volg LBHTI Westfriesland op Facebook.