Terug naar het overzicht

Start Nationale voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen zijn weer gestart! Op 25 januari begonnen veel kinderen hun schooldag met een gezellig voorleesontbijt. Bij basisschool de Klim-Op kwam Burgemeester Wortelboer op bezoek, hij las aan de kinderen een spannend boek voor.

Lezen is leerzaam

Voorlezen is leuk en leerzaam! Het heeft een positief effect op de woordenschat, spelling en tekstbegrip van je kind. Hoe eerder je begint met voorlezen aan je kind, hoe beter het is voor de ontwikkeling. Maar het is vooral erg gezellig.

Activiteiten

De Nationale Voorleesdagen duren tot en met 4 februari. Onder andere scholen, kinderopvanglocaties en bibliotheken besteden extra aandacht aan voorlezen.

Samenvoorlezen

Samenvoorlezen is een project van het Vrijwilligerspunt. Bij Samenvoorlezen gaat twintig weken lang een taalvrijwilliger een uurtje per week voorlezen bij een gezin om zo de taalvaardigheid van de kinderen te verbeteren. Malika Belhimer van Samenvoorlezen: ‘We kunnen nog veel voorlezers gebruiken!’. De kinderen zijn tussen 2 tot 12 jaar oud en kunnen taal- of leesondersteuning gebruiken. Aanmelden als voorlezer kan via voorlezen@vrijwilligerspunt.com, of bel naar 0229-216499. Meer informatie kunt u hier lezen: www.vrijwilligerspunt.com/samenvoorlezen