Terug naar het overzicht

Stede Broec houdt workshop Politiek actief

Volgend jaar zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Overweeg je om politiek actief te worden, maar weet je niet precies wat de mogelijkheden zijn? Doe dan mee met de gratis cursus Politiek actief op 16, 23 juni en 1 juli.

Politieke partijen in Stede Broec zoeken versterking. Om inwoners warm te krijgen voor het raadswerk organiseert de gemeente de driedelige workshop Politiek actief waarin alle ins en outs van het raadswerk in de gemeente worden toegelicht. 

Vol ideeën? Maak kennis met raadswerk!

Iedereen met interesse voor raadswerk kan zich kosteloos aanmelden. Burgemeester Ronald Wortelboer en griffier Yvonne Hermans begeleiden de workshop. Burgemeester Ronald Wortelboer: “Ik kom dagelijks mensen tegen met hele goede ideeën en mensen die ontzettend betrokken zijn bij onze gemeenschap.  Misschien zijn er ook mensen bij wie het idee om politiek actief te worden, is opgekomen. Ben je nieuwsgierig, kom dan kennismaken.”

Wat doe ik als raadslid en welke kennis heb ik nodig?

Griffier Yvonne Hermans: “Veel politieke partijen kunnen nog wel wat nieuwe enthousiaste leden gebruiken. Inwoners weten niet wat het raadswerk inhoudt of hebben het idee dat ze niet genoeg kennis hebben om politiek actief te worden. Na het volgen van deze workshop wordt veel duidelijk. Je krijgt antwoord op vragen als “Hoe komt de raad tot een besluit?” en “Welke taken en rollen heeft de raad hierin?” Aan het eind van de tweede sessie is er ruimte voor een speeddate met raadsleden. Zo kun je een beter beeld te krijgen van de politieke partijen. De derde bijeenkomst bestaat uit het bijwonen van een raadsvergadering.”

Aansluiten bij politieke partij

Na afloop van de reeks kunnen deelnemers zelf beslissen of ze zich willen aansluiten bij één van de politieke partijen. Dat is trouwens niet verplicht. Ook mensen die meer willen weten hoe je invloed kunt uitoefenen op de lokale besluitvorming, zijn van harte welkom.

Data workshops en aanmelden

De bijeenkomsten zijn gepland op 16, 23 juni en 1 juli. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via https://forms.gle/VuhzncwLKncHT9Vm8. Deelname aan de workshop is gratis.

Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen wordt de training fysiek dan wel digitaal gegeven.