Terug naar het overzicht

Vertraging instellen elektrische laadpalen in de gemeente

Op dit moment zijn er door leveringsproblemen vertragingen bij het plaatsen van elektrische laadpalen in de openbare ruimte. MRA-elektrisch neemt maatregelen om de vertraging te verhelpen in heel Nederland. Ondanks dat zal er door de leveringsproblemen rekening gehouden moeten worden met vertragingen van ongeveer 4 maanden.

Er zijn 3 redenen voor de vertraging:
1. Het niet leveren van onderdelen, zoals bijvoorbeeld elektrisch schakelmateriaal voor in de paal, maar ook stalen ankers voor onder de paal, etc. Voor de levering van laadpalen is inmiddels een tweede leverancier gecontracteerd door TotalEnergies.
2. Een tekort aan personeel in de uitvoering. Hiervoor wordt een tweede installateur gezocht door TotalEnergies.
3. Laadpalen die worden geplaatst maar niet aangesloten. Dit komt omdat in het verleden bij de netbeheerder tijdens bouwprojecten gegevens niet goed zijn geregistreerd. Omdat de kabel dan niet op de aangegeven plek of diepte ligt, krijgt de uitvoerder onwerkbare of onveilige opdrachten. Als dit pas blijkt bij installatie, wordt de laadpaal vaak wel geplaatst maar niet aangesloten.

Wij vinden deze vertraging erg vervelend voor zowel u als bewoner als de ontwikkelingen in het laadnetwerk en verwachten dat deze vertragingen zo snel mogelijk worden verholpen.