Stemmen in een andere gemeente

U kunt stemmen in een andere gemeente in Nederland. Bijvoorbeeld in de gemeente waar u werkt. U heeft dan een kiezerspas nodig.

Aanvragen kiezerspas

U vraagt de kiezerspas digitaal of schriftelijk aan in de gemeente waar u op 9 oktober 2023 staat ingeschreven. Uw digitale of schriftelijke aanvraag moet uiterlijk 17 november 2023 om 17.00 uur zijn ontvangen door de gemeente.

Als schriftelijk aanvragen niet meer mogelijk is, dan kunt u tot 21 november, 12.00 uur op het gemeentehuis een aanvraag doen. Hiervoor maakt u eerst een afspraak of u belt naar 140228. Vergeet bij de aanvraag niet uw geldige identiteitsbewijs mee te nemen.

Tijdelijk in het buitenland tijdens de verkiezing Tweede Kamer?

Naast iemand machtigen kunt u ook per brief stemmen vanuit uw tijdelijke buitenlandse adres met een briefstembewijs. Hiervoor kunt u een aanvraag doen bij de gemeente Den Haag. U moet wel een buitenlands postadres hebben waar uw briefstembewijs naartoe gestuurd kan worden. Meer informatie over stemmen vanuit het buitenland vindt u op de website van de gemeente Den Haag.