Terug naar het overzicht

Activiteiten IVN West-Friesland

16 maart: Fietsexcursie met aandacht voor landschap en natuur

IVN West-Friesland organiseert op zaterdag 16 maart een fietstocht. Iedereen is uitgenodigd om van de natuur te genieten, de natuur beter te leren kennen of om de verhalen over het landschap te horen. Fiets mee vanaf het Streekbos tussen De Ven en De Weelen.  We fietsen samen met Douwe Greydanus, die als geen ander tot in detail kennis heeft over vogels, vleermuizen, vlinders enzovoorts. Tip: neem een verrekijker mee.

Datum: 16 maart
Thema: voorjaarsfietstocht vanaf het Streekbos tussen De Ven en De Weelen. Met al onze zintuigen gaan we tijdens de fietsexcursie waarnemen, ontdekken en kennis uitwisselen
Aanvang: 14.00 uur in Bezoekerscentrum IVN, Veilingweg 21A, Bovenkarspel
Opgeven:  ecoproject@ivn-westfriesland.nl
Deelname vanaf 12 jaar, maximaal 15 deelnemers.
De kosten: leden IVN & KNNV: € 2,-.  Niet leden vanaf 13 jaar: € 4,-.

23 maart: Landelijke Opschoondag, vuilvissen met de fluisterboot

Zaterdag 23 maart organiseert Nederland Schoon de Landelijke Opschoondag. IVN West-Friesland doet mee! De handen worden uit de mouwen gestoken om het milieu te ontdoen van kilo’s zwerfafval. Ook in de sloten ligt zwerfaval. Daarom vertrekt vanaf het Streekbos de IVN-fluisterboot met daarin ruimte voor 10 personen om zwerfvuil op te vissen in en rond het Streekbos.

Watervogels hebben veel last van het zwerfaval. De nesten zitten vol met plastic zwerfaval. Als plastic of ander vuil in de maag van vogels komt, stilt hun hongergevoel. Hierdoor wordt de hoeveelheid echt, gezond voedsel dat de dieren binnen moeten krijgen kleiner. Het gevolg is een lager energiepeil en een verzwakt immuunsysteem. Grotere stukken afval kunnen de maag of darmen ook blokkeren met verstopping, vergiftiging en zelfs verhongering tot gevolg.

In de IVN-fluisterboot is ruimte voor 10 vuilvissers. Vertrek op 23 maart om 10.00 uur vanaf de Veilingweg 21A in Bovenkarspel. We sluiten af met een gratis lunch om 12.30 uur. 

Opgeven voor het vuilvissen vanuit de fluisterboot kan via: publieksactiviteiten@ivn-westfriesland.nl