Terug naar het overzicht

Afsluiting Raadhuislaan

Van 18 september tot 10 november vinden er werkzaamheden plaats aan de Raadhuislaan in Grootebroek. Tussen 2 oktober en 3 november is de Raadhuislaan ook afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, de omleidingsroute wordt aangegeven met borden. Fietsers en voetgangers kunnen wel langs de werkzaamheden lopen.

Op de Raadhuislaan liggen een aantal bruggen waarvoor onderhoud nodig is. Het asfalt direct achter vier bruggen op de Raadhuislaan is gaan verzakken. Er worden stootplaten aangebracht die verzakkingen voorkomen. Na het plaatsen van de stootplaten wordt een tijdelijke verharding van betonklinkers aangebracht. Op het moment dat de herinrichting van de Raadhuislaan wordt uitgevoerd, wordt het volledig wegdek in één keer vervangen door nieuw asfalt. Zo voorkomen we dubbel werk en de bijbehorende kosten.

Planning werkzaamheden

  • 18 september: start met voorbereidende werkzaamheden.
  • 2 t/m 13 oktober 2023: start deel 1. De Raadhuislaan wordt tussen de kruisingen Molenbuurt en inrit Hoekstra APK afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
  • 14 t/m 23 oktober 2023: afrondende werkzaamheden deel 1 en voorbereidende werkzaamheden deel 2.
  • 23 oktober t/m 3 november: start deel 2. De Raadhuislaan wordt tussen de kruisingen met de Molenbuurt en de Pieter Noordhuislaan én bij de inrit naar de Zwaan afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer. Het sportpark blijft bereikbaar.
  • 4 t/m 10 november: afrondende werkzaamheden deel 2