Terug naar het overzicht

Bezoek aan de Twee Heren

Het college van B&W gaat met regelmaat bij ondernemers binnen onze gemeente op bezoek. Dit keer bij De Twee Heren. Een snelgroeiend bedrijf uit Grootebroek, gespecialiseerd in natuurlijke buitenruimten. Op de foto vertellen Timo en Barry gedreven over hun werk, passie en missie om ‘mensen te verbinden met de natuur’. Ontzettend leuk om een kijkje te mogen nemen bij dit mooie bedrijf. Bedankt voor het leerzame bezoek!

Meer over het bedrijf

De Twee Heren is al meer dan 20 jaar gevestigd aan de Geerling in de polder van Grootebroek. Ze vergroenen openbare ruimtes, speelplaatsen, schoolpleinen, recreatie- en bedrijfsterreinen dusdanig dat gebruikers en omwonenden met andere ogen naar hun leefomgeving gaan kijken en meer aandacht voor de natuur krijgen. 

Opdrachtgevers zijn vaak gemeenten, scholen, kinderdagverblijven, en recreatieparken. In de ontwerpfase wordt volop samengewerkt met betrokkenen en vooral kinderen die vaak hele goeie ideeën hebben. Na het maken van een ontwerp gaan ze aan de slag. Ze creëren daarna, ook weer samen met ouders, kinderen en buurtbewoners unieke plekken zoals een groen schoolplein met zoveel mogelijk duurzame en hergebruikte materialen waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen en klauteren. 

Met deze werkwijze ontstaat draagvlak en een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het project. Het onderhoud wordt vervolgens ook in eigen beheer van de Twee Heren gedaan. Op camping Bakkum hebben ze b.v. een natuurspeelplaats gerealiseerd en een waterspeeltuin op camping Geversduin in het Duinreservaat.