Terug naar het overzicht

Burger AED: een hartstilstand! Wat nu?

Het kan u zomaar overkomen, een bewoner in uw straat krijgt een hartstilstand. Maar dit kan net zo goed een kennis zijn die op bezoek is of een kind op de sportvereniging. Elke dag sterven er in Nederland 35 mensen aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Het is mogelijk om een cursus te volgen zodat u weet hoe te handelen bij een hartstilstand en niet hulpeloos hoeft toe te kijken.

Wat kunt u doen?

Bij een hartstilstand is het van groot belang dat er snel hulp wordt geboden. De ambulance kan niet altijd meteen ter plaatse zijn, dus directe hulp van omstanders verhoogt de kans op overleven. Bij de EHBO vereniging in de gemeente Stede Broec is het mogelijk om een cursus Reanimatie en AED te volgen. In deze cursus krijgt u alle informatie aangereikt hoe u dient om te gaan met een slachtoffer. U kunt dus iets betekenen!

Een basiscursus Reanimatie en AED volgen?

Reanimeren en het bedienen van een AED is eenvoudig te leren. In een cursus van 3 uur leert u alle vaardigheden om een leven te redden bij een hartstilstand. De cursus wordt gegeven door instructeurs van de EHBO vereniging van Stede Broec. Wilt u dit leren, meldt u dan nu aan voor een cursus Reanimatie en AED. De kosten van de cursus worden betaald door de gemeente Stede Broec. De cursus worden aangeboden in het gebouw van de EHBO (Dracht 26, Grootebroek):

DatumTijdstip
Vrijdag 30 september & 28 oktober19:00 – 22:00 uur

Herhalingscursus

U kunt een herhalingscursus volgen om uw vaardigheden te onderhouden. De les wordt 1 uurtje gegeven met maar 8 mensen per keer. Ieder voor zijn eigen pop. Daarna kan de volgende groep plaats nemen.

DatumTijdstip
Donderdag 15 september & 22 september19:30 – 20:30 of 20:45 – 21:45 uur
Zaterdag 22 oktober09:00 – 10:00 of 10:15 – 11:15 of 11:30 – 12:30

Inloopavond

Hier kunt u even naar binnen lopen en de reanimatie doorlopen met de instructeur. Vragen die u graag wilt stellen, daar nemen we ook de tijd voor.

DatumTijdstip
Vrijdag 23 september & vrijdag 24 maart 202319:00 – 21:00 uur

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op http://aed-stedebroec.nl/ . U kunt ook een mail sturen naar aed-alert@ehbo-stedebroec.nl. Via dit mailadres kunt u zich ook opgeven voor een van de cursussen.