Terug naar het overzicht

Cursussen bij IVN West-Friesland

IVN West-Friesland organiseert twee nieuwe cursussen: de verdiepingscursus planten
determineren en een cursus over het herkennen van vogels.

Verdiepingscursus planten determineren

Bent u geïnteresseerd in plantennamen en wilt u meer weten over de plant en de familie waartoe de plant hoort? Dan is de verdiepingscursus ‘Planten determineren’ iets voor u. Werken met flora vraagt enige voorkennis en inspanning. U wordt gedwongen om intensiever naar een plant te kijken, maar juist dan gaat u meer zien.

De drie theorie-avonden (19.00-21.00 uur) zijn op dinsdag 21 en 28 mei en 4 juni in het Streekbos Paviljoen, Bovenkarspel. De praktijkochtend (09.30-12.00 uur) is op zaterdag 8 juni bij het Naviduct op de dijk Enkhuizen–Lelystad. De docent is Henry Bruggink. Deelnemers wordt geadviseerd om Heukels’ Flora van Nederland en Eggeltes Veldgids Nederlandse flora mee te nemen, samen met pen, papier, een loep en een pincet.

Minicursus tuinvogels

Deze minicursus is bedoeld voor beginnende vogelaars die graag meer willen leren over de vogels in hun omgeving. De cursus bestaat uit twee bijeenkomsten: een theorieavond en een vroege vogel excursie. Tijdens de theorieavond op dinsdag 7 mei worden verschillende onderwerpen behandeld, waaronder een korte introductie over vogels, vogelkijktips en informatie over handige apps en benodigdheden. De vroege vogel excursie vindt plaats op zaterdag 11 mei bij ‘t Egboetje in Oostwoud van 05.30 tot 07.30 uur.

Aanmelden en kosten

U kunt zich aanmelden voor de cursussen per e-mail: cursussen@ivn-westfriesland.nl. Vermeld hierbij uw naam, adres en telefoonnummer. Leden van IVN West-Friesland betalen voor de cursus planten determineren 30 euro, niet leden 45 euro. Leden van IVN West-Friesland betalen voor de minicursus tuinvogels 15 euro, niet leden 20 euro. Kijk voor meer informatie op de website van IVN West-Friesland: www.ivn.nl/afdeling/west-friesland.