Terug naar het overzicht

Bedrijfsbezoeken op Dag van de ondernemer

Vrijdag 18 november was de Dag van de Ondernemer. Dit is een dag waarop we het ondernemerschap vieren en ondernemers bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen. Wij zijn trots op de ondernemers in de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders heeft een aantal bedrijven bezocht om hen op deze dag in het zonnetje te zetten.

Kooy Reparatiebedrijf en Kooy Machinery
Na een hartelijke ontvangst door Nico en Linda Kooy bij Kooy Reparatiebedrijf en Kooy Machinery op de Industrieweg 42 in Grootebroek heeft het college een rondleiding gehad door het prachtige nieuwe duurzame pand. Het oude pand is in september 2020 door een brand volledig verwoest. Het reparatiebedrijf verricht alle reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan agrarische machines. Kooy Machinery is een onderdeel van Kooy Reparatiebedrijf. Kooy brengt nieuwe toepassingen op de markt zoals een bloemkoolbindmachine die de bloemkool afdekt waardoor verkleuring van de zon en weersinvloeden voorkomen worden.  Deze machine gaat inmiddels de hele wereld over. Een pioenenoogstmachine die het werk minder arbeidsintensief maakt en waarmee de bloemen sneller van het land gehaald kunnen worden.

Sneeboer & Zn. Smederij
Daarna is het college op de koffie geweest bij Sneeboer & Zn. Smederij voor tuingereedschap aan de Tocht 3 in Bovenkarspel. Het bedrijf staat internationaal bekend door een hoge kwaliteit tuingereedschap. Volgend jaar bestaat dit bedrijf 110 jaar. Afgelopen januari hebben Sjoerd en Laura Sneeboer het bedrijf overgenomen van hun ouders. Ook dit bedrijf is continu bezig met innovatie en verduurzamen. Van het plaatsen van zonnepanelen op het dak, waarmee de gereedschappen energieneutraal geproduceerd worden, tot de aankoop van machines als een lasersnijder die tot 38 x minder stroom verbruikt op jaarbasis.

Florex
Bij Florex, de bloembollenspecialist aan de Industrieweg 52 in Grootebroek hebben we een kijkje mogen nemen in het nieuwe moderne pand in aanbouw zoals Gertjan en Wim Klumpenhouwer aangeven ‘een duurzaam pronkjuweel’!  Heipalen van gerecycled beton, een CO2-besparend dak, de technische installaties en isolatie zorgen voor een buitengewone energieprestatie. Florex levert verpakte bloembollen, zaden, plantuien en kweekconcepten aan tuincentra, bouwmarkten en andere groene retailers door heel Europa. Het bedrijf groeit al jaren en is daarom in januari gestart met een nieuw bedrijfspand. Het huidige bedrijfspand blijft in gebruik voor de machineproductie en bollenopslag.

Wethouder Thijs Visser: ‘Indrukwekkend om te zien hoe vindingrijk en energiek bedrijven in Stede Broec blijven innoveren en verduurzamen. Elk bedrijf met een eigen aanpak en unieke inzichten’.