Terug naar het overzicht

Heropening kledingcafé Enjoy praktijkschool

Na maanden van hard werken door leerlingen en docenten van de Praktijkschool is de nieuwe tweede handskledingwinkel Enjoy! Feestelijk heropend. De winkel bestaat sinds eind september 2021 en is nu verhuisd naar een nieuwe locatie op het terrein van de school. De winkel wordt gerund door leerlingen, een vrijwilligster en een docent.

Wethouder Nico Slagter knipte vanmiddag het welbekende lintje door samen met mevrouw Jong, de initiatiefneemster van Enjoy kledingcafé Heerhugowaard. De winkel in Grootebroek hoort bij Enjoy kledingcafé Heerhugowaard. Het geld dat de Enjoy vestiging verdient is altijd voor een goed doel en momenteel is dat voor een Stichting die hulp biedt in de Oekraïne.

Over kledingcafe Enjoy!

De winkel is voor iedereen! Maar voor mensen met een kleine beurs is er een ‘Enjoy pas’. De pas geeft recht op 50 % korting op alle aankopen. De prijzen die de winkel hanteert zijn al schappelijk, maar met deze pas toegankelijker voor een nog groter publiek. Ze kunnen met de winkel daadwerkelijk iets betekenen voor mensen die moeilijk kunnen rondkomen.  Sinds kort is de winkel ook een een MUP (Menstruatie Uitgifte Punt) en mogen alle klanten een gratis artikel uit ons assortiment meenemen.

De winkel is op maandag, woensdag en donderdag geopend van 9.00 tot 14.00. Elke klant krijgt een kopje koffie of thee aangeboden door de leerlingen en wordt in de koffiecorner geserveerd.

Naast vakken als hout, metaal, algemene techniek, plant en dier en consumptief is het vak winkel er één waarbij de Praktijkschool daadwerkelijk een winkel draaiende houdt.