Terug naar het overzicht

Koningsdag 2024

Nog even, en het is weer Koningsdag. De Oranjeverenigingen organiseren weer tal van activiteiten in onze gemeente.

Bovenkarspel / Grootebroek

Het Oranjecomité Grootebroek en Bovenkarspel organiseert ook dit jaar weer de Vrijmarkt. Net als voorgaande jaren is de Vrijmarkt te vinden op het plein rond het Streekhof. De Vrijmarkt is van 06.00 tot 12.00 uur. De Stationslaan en het parkeerterrein van De Middend zijn tot 14.00 uur niet bereikbaar voor auto’s. Na afloop kunt u uw spullen weggooien in de afvalcontainers. Heeft u spullen over die nog een ronde meekunnen? Deze kunt u kwijt in de containers van Noppes. De organisatie raadt verder aan om met de fiets naar de Vrijmarkt te gaan.

Bij Rigtershof is om 10.00 uur een aubade, Fanfare Irene zorgt voor de muziek. Uiteraard is burgemeester Wortelboer hierbij aanwezig.  Aansluitend op de aubade worden rond 10.30 uur de prijswinnaars van de kleurplatenwedstrijd bekend gemaakt. Om 11.30 uur is er een aubade bij dorpshuis de Stek.
Op de Raadhuislaan zijn er vanaf 13.30 uur allerlei leuke activiteiten, zoals verschillende foodtrucks en live optredens. De Raadshuislaan is van 12.30 tot 22.00 uur afgesloten voor verkeer.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van Oranjecomité Grootebroek en Bovenkarspel.

Lutjebroek

Oranjecomité Lutjebroek organiseert ook dit jaar weer de fietsentocht. De prachtig versierde fietsen vertrekken om 09.45 uur vanaf de kerk. Daarna is er kienen en koersbal in De Wurf. Om 11.00 uur is de opening van de Kinderspelen in De Wurf en de prijsuitreiking van de Fietsoptocht. ’s Middags staan er springkussen, stormbanen, een doolhof en nog veel meer vermaak klaar in de P.J. Jongstraat. Ook is er een gezellige kinderdisco in De Paus. Vanwege alle activiteiten is de P.J. Jongstraat vanaf De Wurf tot aan de Parklaan afgesloten voor verkeer.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van Oranjecomité Lutjebroek.