Terug naar het overzicht

Koninklijke onderscheiding voor de heer Hoffer

Op woensdag 16 november heeft de heer Floris Hoffer de koninklijke onderscheiding lid in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen van burgemeester Wortelboer. De heer Hoffer zet zich al jaren in voor o.a. Parochie Sint Martinus, de begraafplaats aan de Hoofdstraat en het Sint Nicolaascomité Bovenkarspel. Daarnaast doen vele mensen een beroep op hem voor een klein klusje in en rond het huis. Hij staat altijd klaar en het woord ‘nee’ komt niet in zijn woordenboek voor.

Sint Nicolaascomité

Sinds 1997 is de heer Hoffer actief als vrijwilliger voor het Sint Nicolaascomité de Kolk. Hij is in het comité belast met het vinden van sponsors en donateurs, het regelen van vrijwilligers, wagens, boten, hoogwerkers en andere apparaten. En niet te vergeten het voorbereiden en opbouwen van de haven en de themawagens en de stoet. Op de dag van de aankomst van Sinterklaas zorgt hij ervoor dat alles goed en veilig verloopt. Na deze dag moet alles weer opgeruimd worden, onder leiding van de heer Hoffer. Hij is voor de intocht van Sinterklaas in Bovenkarspel altijd van zeer grote waarde geweest en nog steeds zet hij zich voor meer dan 100% in voor dit evenement.

Sint Martinusparochie

Sinds begin 2008 is Floris Hoffer betrokken bij de parochie Sint Martinus in Bovenkarspel op zowel begraafplaats als onderhoud gebouwen. Hij is coördinator onderhoud voor de begraafplaats en tuinen rondom de kerk. De begraafplaats aan de Hoofdstraat is een prachtige ontmoetingsplaats geworden voor al degenen die daar een dierbare bezoeken. Daarnaast verzamelt hij het taxusgroen t.b.v. geneesmiddelen.

Sinds 2010 is hij lid Beheer commissie Martinusparochie, waarvan hij sinds 2016 voorzitter is. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het (technisch-) onderhoud van alle gebouwen (kerkgebouw, toren en pastorie) en werkt hier zelf aan mee. Voor het AED-project heeft hij een groep enthousiast weten te krijgen voor cursussen en inzet. Ook voor andere klussen, zoals de restauratie van het orgel, koffietafels maken van kerkbanken of decorstukken voor kinderdiensten, kan er altijd een beroep op hem worden gedaan. Sinds 2015 is hij lid van het bestuur.

Mede-organisator benefietconcerten voor KWF/Alpe d’Huzes

Bijzonder zijn de drie benefietconcerten die de familie Hoffer, na het overlijden van hun dochter en zus, hebben georganiseerd. De heer Hoffer ging op pad voor sponsoren, vergunningen, muziek en kraampjes voor de verkoop van tulpen. Maanden werk gingen hieraan vooraf en zo kwam in 2010 het eerste benefietconcert. Met veel familie, vrienden, bekenden en dorps-/stadsgenoten werd het een indrukwekkende dag met een lach en een traan. Het laatste concert werd georganiseerd in 2012. In totaal werd met de 3 concerten een bedrag van ongeveer € 140.000,- opgehaald voor de KWF Kankerbestrijding. Zowel KWF als Alpe d’Huzes waren overdonderd door de hoge bedragen die toen zijn ingezameld. In 2011 is hij met zijn gezin naar Frankrijk geweest voor de Alpe d’Huzes. De bijzondere sfeer, het gevoel van samenhorigheid daar, zorgde ervoor dat Floris binnen no-time met alles en nog wat meehielp.

De heer Hoffer staat voor mensen klaar die zelf niet in staat zijn om iets op te lossen op het gebied van huis en tuin. En als hij het niet kan, dan zoekt hij een oplossing. Iemand met een enorme inzet op elk gebied.