Terug naar het overzicht

Online ouderbijeenkomst voor ouders die gaan scheiden

Op woensdag 24 juli organiseren alle gemeenten van het Scheidingsplein een online bijeenkomst voor ouders die gaan scheiden. Het scheidingsplein is een website met informatie en advies voor mensen die gaan scheiden. Eén van de doelen van scheidingsplein.nl is het voorkomen dat kinderen de dupe van de scheiding worden. De ouderbijeenkomst kan hier bij helpen.

Het programma van de ouderbijeenkomst

Twee jongeren met gescheiden ouders delen deze avond hun persoonlijke verhaal voor ouders die eraan denken om uit elkaar te gaan, of al uit elkaar zijn. Zo krijgt u een inkijkje in het hoofd en hart van kinderen die betrokken zijn bij een scheiding. Als deelnemer krijgt u de kans om via de chat uw vragen te stellen aan de ervaringsdeskundigen.

Een scheiding heeft ook invloed op uw omgeving. Denk aan opa’s, oma’s, nieuwe partners, broers, zussen, buren, beste vrienden. Ook zij zijn welkom deze avond. De bijeenkomst is alleen voor volwassenen.

Praktische informatie

De ouderbijeenkomst is op woensdag avond 24 juli, van 20.00 tot 21.00 uur.

Aanmelden voor de ouderbijeenkomst kan via de website van het Scheidingsplein: scheidingsplein.nl/online-bijeenkomst. Meedoen is gratis. Kunt u er niet bij zijn? Schrijf u dan evengoed in, u ontvangt dan een link om het Webinar achteraf terug te kijken.

Deze avond wordt georganiseerd samen met Villa Pinedo, de stichting voor kinderen met gescheiden ouders.