Terug naar het overzicht

Opening vernieuwd schoolplein De Woud 

Het schoolplein waar de kinderen van groep 3 t/m groep 8 van basisschool de Woud in de pauzes speelden was een leeg plein met een tafeltennis tafel. De school wilde dit plein graag vernieuwen en aantrekkelijke speeltoestellen plaatsen. 

Hiervoor was geld nodig. De kinderen hebben ontzettend geholpen om geld bijeen te krijgen. Met onder andere een sponsorloop hebben ze bijna €10.000 euro op gehaald. Ook was er hulp van bedrijven, zo stond Vivaldi er tijdens de sponsorloop met een ijskraam. Daarnaast is er vanuit de school zelf een bijdrage gedaan.

Op het schoolplein zijn nu diverse speeltoestellen geplaatst, van een balansapparaat en klim- en duikelrekken tot een grote hangschommel en er is zelfs een pannaveldje.  

Onthulling naambordje

De kinderen is gevraagd een naam te verzinnen voor het schoolplein. Bij de opening van het plein onthulde burgemeester Wortelboer de naam van het plein: het Woudplein. Het kind dat deze naam heeft verzonnen, kreeg een kadootje van de school. 

Na afloop van de opening kreeg burgemeester Wortelboer nog een rondleiding door de school langs allerlei kunst die de kinderen de afgelopen tijd hebben gemaakt in het kader van een kunstproject.

Foto’s: Barend Hoekstra