Terug naar het overzicht

PET event in Grootebroek bouwt verder

Wethouder Nico Slagter ging vandaag met kinderen op ontdekkingstocht door de wondere wereld van techniek. Hij opende namelijk het Promotie Event Techniek. Dit techniekevenement voor basisschoolleerlingen uit groep 7 vond plaats in De Kloet in Grootebroek.

Programma

Diverse Westfriese bedrijven en organisaties zorgden voor een mooi programma voor de leerlingen, waarmee ze in 1,5 uur per ronde kennismaken met techniek en wetenschap in de breedste zin van het woord. Zij konden bouwen, autoracen, 3-D printen, robots programmeren, solderen en nog heel veel meer.

De organisatie is er trots op dat ruim 1300 leerlingen en hun begeleiders en ouders van basisscholen uit het oostelijke deel van West-Friesland aanwezig waren. De leerlingen maken op deze manier al heel vroeg kennis met techniek en wetenschap en konden vooral veel DOEN.

Wethouder Slagter: ‘Ga onderzoeken wat je leuk vindt, waar je talent ligt. Vind je techniek leuk? Kies dan nu alvast vakken als wiskunde, natuurkunde, biologie of scheikunde, dan kun je straks alle kanten op. Er is werk genoeg in de technische sector, zeker ook in Westfriesland en Stede Broec’!’

De 7 werelden van techniek
Kijk ook eens op de website en maak kennis met de 7 werelden van techniek.