Terug naar het overzicht

Plantestafette komt naar Bovenkarspel

De Plantestafette komt naar Westfriesland! Tijdens de plantestafette werken gemeenten in Noord-Holland samen met inwoners, scholen, zorginstellingen, bedrijven en verenigingen aan méér biodiversiteit en een mooiere omgeving.

Op donderdag 23 november komt de GroenSpoor plantestafette naar Bovenkarspel. De plantestafette start om 10.15 uur bij basisschool de Molenwiek. Na het welkom van wethouder Nico Slagter en een korte les over biodiversiteit door Tom Broersen van De Twee Heren, worden er door leerlingen van groep 6 en 7 10 bomen en 240 struikjes geplant bij de speeltuin aan de Spoorsingel.

Eerder plantten leerlingen van groep 8 van de meester Spigtschool in Heemtuin de Keulen in Hoogkarspel. Op 30 november is Enkhuizen aan de beurt. start de plantestafette om 10.00 uur bij basisschool Het Mozaïek in Enkhuizen, hierna wordt geplant bij het Speeleiland Kadijker Arena.

Geïnteresseerd?

Inwoners kunnen ook in de buurgemeenten meedoen met de plantestafette. Wilt u ook deelnemen aan een plantestafette? Meld u dan aan via de aanmeldknop op www.degroenereiger.nl.

Meer over de plantestafette

De GroenSpoor plantestafette zorgt voor biodiversiteit en mooie, aantrekkelijke groene verbindingen binnen en tussen gemeenten. Dit jaar doen er maar liefst 14 gemeenten in Noord-Holland mee: Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland, Koggenland, Schagen, Dijk en Waard, Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Uitgeest, Heemskerk, Velsen en Beverwijk.