Terug naar het overzicht

Snoeiafval gratis inleveren

Het voorjaar komt er aan. Voor veel mensen aanleiding om de tuin weer zomerproof te maken. Wist je dat snoeiafval uit de tuin verwerkt kan worden tot compost en groen gas? Daarom is het belangrijk om dit apart in te leveren. HVC rijdt in april, mei en juni weer een aantal speciale ‘snoeiroutes’ in waarbij ze snoeiafval bij inwoners thuis ophalen. Hiervoor kan via de HVC app of website een afspraak gemaakt worden. 

Snoeiafval naar het afvalbrengstation

Inwoners zijn het hele jaar welkom om hun (grof) tuinafval in te leveren bij het afvalbrengstation in Enkhuizen, Middenmeer of Hoorn. Bij het afvalbrengstation in Hoorn kan snoeiafval ook tijdens de onbemande openingsuren (’s avonds en op zondag) ingeleverd worden.

Aanmelden voor de snoeiroute van HVC

HVC rijdt op 24 april, 22 mei, 28 mei en 14 juni een snoeiroute. Inwoners die hun snoeiafval thuis op willen laten halen, maken eenvoudig een afspraak via de grof afval module in de HVC-app (‘ik wil grof afval laten op halen’) of via hvcgroep.nl/grofafval. Hiervoor zijn per datum 50 plekken beschikbaar. Nadat de afspraak is gemaakt, kunnen inwoners het snoeiafval op de afgesproken dag klaarleggen, op de plaats waar normaal de afvalbakken worden neergezet op een ophaaldag.

Voorwaarden

Een voorwaarde is dat het snoeiafval gebundeld wordt aangeboden. Een bos mag maximaal 1,5 meter lang zijn en moet tilbaar zijn voor 1 persoon (niet meer dan 25 kilo). Boomstronken en boomstammen kunnen helaas niet aangeboden worden.