Terug naar het overzicht

Snoeiafval gratis inleveren

De herfst is in aantocht. Voor veel mensen aanleiding om de tuin weer winterproof te maken. Wist u dat snoeiafval uit de tuin verwerkt kan worden tot compost en groen gas? Daarom is het belangrijk om dit apart in te leveren.

Aanmelden voor de snoeiroute van HVC

HVC rijdt op 22 september, 11 oktober, 20 oktober en 8 november een snoeiroute. Wilt u uw snoeiafval thuis op laten halen, dan kunt u een afspraak maken via de grof afval module in de HVC-app (‘ik wil grof afval laten op halen’) of via hvcgroep.nl/grofafval. Hiervoor zijn per datum 50 plekken beschikbaar. Nadat de afspraak is gemaakt, kunt u het snoeiafval op de afgesproken dag klaarleggen, op de plaats waar normaal de afvalbakken worden neergezet op een ophaaldag.

Voorwaarden

Het snoeiafval moet gebundeld worden aangeboden. Een bos mag maximaal 1,5 meter lang zijn en moet tilbaar zijn voor 1 persoon (niet meer dan 25 kilo). Boomstronken en boomstammen kunt u helaas niet aanbieden.

Snoeiafval naar afvalbrengstation

U kunt het hele jaar door (grof) tuinafval inleveren bij het afvalbrengstation in Enkhuizen, Middenmeer of Hoorn. Bij het afvalbrengstation in Hoorn kan snoeiafval ook tijdens de onbemande openingsuren (’s avonds en op zondag) ingeleverd worden.