Terug naar het overzicht

Stormschade door Poly

Storm Poly heeft voor veel schade gezorgd: omgevallen bomen, afgebroken takken, weggewaaide dakpannen en beschadigingen aan auto’s en huizen. Op het hoogtepunt van de storm was er in ons gebied zelfs sprake van windkracht 11. De storm heeft voor extra veel schade gezorgd. Dat kwam door de intensiteit van de storm, doordat de bomen vol in blad staan en de regen die de bomen extra zwaar maakte.

Opruimen

Er zijn veel meldingen binnen gekomen. We zijn vanmiddag direct aan de slag gegaan om de meest acute en gevaarlijke situaties in de buitenruimte veilig te stellen. De locatie is opgeruimd of, indien dit niet gelijk mogelijk was, zijn er afzettingen geplaatst. Ga niet voorbij de afzettingen. Er zijn mogelijk nog losse takken in de bomen die naar beneden kunnen vallen.

De komende dagen gaan wij aan de slag om de overige omgewaaide bomen en de losse takken op de wegen en paden in de openbare ruimte op te ruimen. Vanwege de grote hoeveelheid meldingen kan het even duren voordat alles is afgehandeld en opgeruimd. Loshangende takken uit bomen worden verwijderd en versnipperd. Ook de wegen en paden worden geveegd. We beginnen met de meest overlast gevende zaken. Daardoor kan het even duren voordat kleinere zaken hebben afgehandeld. We verwachten dat binnen twee weken alles weer is opgeruimd. We rekenen op uw begrip.

Melden

Meld alleen overlast gevende of gevaarlijke situaties. De kleinere takken op voet- en fietspaden en de openbare weg worden de komende periode opgeruimd. Deze hoeft u dus niet te melden. Wilt u een melding maken? Doe dat dan via de fixi-app of via www.fixi.nl. U kunt ook bellen naar 0228-510 111.

Schade op eigen terrein

Heeft u schade aan uw woning, auto of bedrijf? Of is er een boom omgewaaid die op privéterrein stond? Dit moet u zelf regelen. Neem contact op met een specialist, zoals een hovenier of aannemer. En neem contact op met uw verzekeraar. Indien nodig neemt de verzekeringsmaatschappij weer contact op met de gemeente.