Terug naar het overzicht

Twee onderscheidingen voor hulp verlenen bij ongeval

Foto: Barend Hoekstra

Enige tijd geleden vond er een ernstig ongeval plaats in Heiloo. Een auto reed een fietser aan op een rotonde. De fietser werd 20 meter meegesleept. Omstanders wilden het slachtoffer aan de
benen onder de auto vandaan halen wat het letsel zou kunnen verergeren. Maar twee EHBO-leden van EHBO-vereniging Stede Broec, de heren Moolevliet, konden dat voorkomen.

De heren Moolevliet wisten de auto met hulp van omstanders op de kant te tillen, stabiliseerden het slachtoffer en stelden het slachtoffer ook nog gerust. Door hun handelen is ernstiger letsel bij het slachtoffer voorkomen. Voor hun kordate optreden ontvingen de heren Moolevliet de onderscheiding ‘Openbare Orde en Veiligheid’.

Wethouder Thijs Visser reikte de onderscheiding uit aan de twee heren uit tijdens de algemene ledenvergadering van de EHBO-vereniging in Grootebroek. De EHBO-vereniging is heel actief binnen
de gemeente en buurtgemeenten. Ze geven veel cursussen en helpen bij verschillende evenementen. Kijk op www.ehbo-stedebroec.nl voor meer informatie.