Terug naar het overzicht

Uitbreiden en verzwaren elektriciteitsnet

Wethouder Thijs Visser kreeg vorige week uitleg over de uitbreiding van het elektriciteitsnet in Stede Broec. Samen met onze toezichthouder Richard bezocht hij de werkzaamheden aan de Fuut in Grootebroek.

De toename van de vraag naar elektriciteit zorgt ervoor dat het druk is op het elektriciteitsnet. Liander is daarom in Stede Broec bezig om het elektriciteitsnet uit te breiden. Straks kan er 5 keer zoveel stroom door de kabels in de grond.

Aan de Fuut richting de Sint Elisabethstraat wordt een kabel van 297 meter via een gestuurde boring in de grond aangebracht. Ook in andere straten zal Liander dit jaar het elektriciteitsnet uitbreiden.

Thijs Visser krijgt uitleg van toezichthouder Richard over de werking van een gestuurde boring van 297 meter van de Fuut naar de St. Elizabethstraat.

Wethouder Visser: “Voldoende capaciteit op het elektriciteitsnet is essentieel voor de toename van het elektriciteitsgebruik door inwoners en bedrijven. Heel mooi om te zien hoe deze belangrijke klus wordt aangepakt. Stede Broec is hiermee weer klaar voor de toekomst.”