Terug naar het overzicht

Van 21 t/m 27 februari geen treinverkeer tussen Enkhuizen-Hoogkarspel

Dienstregeling aangepast
In de periode van maandag 21 t/m zondag 27 februari gaat ProRail werkzaamheden aan het spoor verrichten. De NS past de dienstregeling aan en regelt vervangend busvervoer. Reist u met de trein? Raadpleeg de reisplanner op de website van de NS en houd rekening met een vertraging van 15-30 minuten.

Vervangend busvervoer
De gemeente Stede Broec heeft contact gehad met ProRail/NS over de route van het vervangend busvervoer. Naar aanleiding van eerdere meldingen over verkeersdrukte op de Spoorsingel, hebben wij onderzocht of het mogelijk is om deze straat te vermijden. Dit bleek lastig te zijn, omdat het vanwege de verkeersveiligheid niet wenselijk is om de bussen voor station Bovenkarspel – Grootebroek te keren.

Wijziging opstapplaats Station Bovenkarspel – Grootebroek
In overleg met ProRail/NS is afgesproken om de opstaphalte te verplaatsen. Wethouder Lydia Groot: ”We zijn blij dat de NS heeft meegewerkt aan het ontzien van de Spoorsingel. We hopen nu zo weinig mogelijk overlast te hebben en dat toch iedereen kan reizen.” Dit betekent dat de bussen niet zullen stoppen vóór station Bovenkarspel-Grootebroek, maar dat reizigers gebruik kunnen maken van de bushalte aan de Burgemeester J.N Stuifbergenlaan (tegenover de Aldi). Op onderstaande afbeelding staat de bushalte aangegeven.