Terug naar het overzicht

Waterpomp voor bewoners Wetering en Gemaal

Op de Wetering in Grootebroek staat sinds deze week een waterpomp. Bewoners van de buurt kunnen hiermee het water voor hun tuin op een veilige manier uit de sloot halen. Wethouder Nico Slagter nam samen met een aantal bewoners de pomp voor het eerst in gebruik.

Buurtinitiatief

De pomp staat in een wijkje waar veel oudere mensen wonen. Een van de inwoners heeft gevraagd om een voorziening om water uit de sloot te pompen. Met het water uit de sloot kunnen zij hun tuinen watergeven. Tot nu toe haalden inwoners zelf water uit de sloot met een emmer of gieter. Maar dat is voor veel ouderen een onveilige actie bij de waterkant.

Waterpomp

Wij vinden het verzoek van de inwoner een goed idee. Daarom plaatsten we een eenvoudige waterpomp die de bewoners zelf met de hand kunnen bedienen. Een veilige manier om water te tappen en een mooi en duurzaam idee om zo schoon drinkwater te besparen. De pomp staat vlakbij de sloot. De aanvoer van het water gaat vanaf de sloot via een leiding onder de grond naar de pomp.

Proef

De pomp staat er als proef. Na ongeveer een jaar bekijken we of de pomp goed wordt gebruikt en ook nuttig kan zijn op andere plekken. Daarnaast zijn we ook benieuwd of de pomp een plek kan zijn waar leuke contacten ontstaan tussen buurtbewoners.