Terug naar het overzicht

Wethouder Philippe van Ham opent huiselijk café JC Inventas

Foto: Harrie Kusters

Het jaar is goed begonnen voor jongerencentrum Inventas in Grootebroek. Het drukbezochte jongerencafé was toe aan een opknapbeurt, daarom werd afgelopen kerstvakantie het interieur grondig onder handen genomen door vrijwilligers, medewerkers en vakmensen. De officiële opening werd vandaag gedaan door wethouder Philippe van Ham. De wethouder overhandigde aan het personeel en vrijwilligers van Inventas een bord met daarop de openingstijden van het jongerencentrum.

Huiskamer

“Het was de bedoeling om ons café een look te geven die meer lijkt op een huiskamer. Eentje waarin iedereen zich thuis kan voelen” aldus coördinator en jongerenwerker Jillis Vermeulen. “Dat was hard nodig, want het vorige interieur had veel weg van de zero’s, inmiddels ruim 20 jaar geleden. We hebben hier lokale interieurstylist Jenny Kaagman voor in de arm genomen” licht Jillis toe. Het paarse plafond heeft plaats gemaakt voor een meer petrol-achtige kleur, de banken zijn vervangen, er hangen nieuwe lampen en de ramen zijn bekleed met grote zwarte jaloezieën. Een echte eye-catcher is de mos-wand boven de bar met daarin neonletters. Dat geeft het café een meer natuurlijke, groene teint op een levendige manier. “Verder zijn we heel blij met de nieuwe loungehoek en het nieuwe laken op de pooltafel” aldus Vermeulen.

Functie

JC Inventas is het jongerencentrum van Stede Broec, waar jongeren in de leeftijd van 10 tot 25 jaar kunnen samenkomen. Ze kunnen hier diverse dingen doen zoals darten, poolen en air-hockeyen, maar de jongeren kunnen ook zelf activiteiten organiseren. Denk hierbij aan DJ-avonden, themafeesten of game-toernooien. Alle jongeren zijn welkom, ongeacht leeftijd, geloofsovertuiging, opleidingsniveau, geaardheid of gender. De aangeboden activiteiten zijn veelal gratis of kosten een kleine vergoeding. “We merken dat veel jongeren uit Stede Broec bij ons binnen komen, maar ook veel jongeren uit de omliggende gemeentes weten ons te vinden. We zijn elke doordeweekse dag open tussen 9 en 5, ook in de vakanties, en voldoen daarmee duidelijk aan een behoefte van de jongeren” aldus tienerwerker en beheerder Frank Musman. “Het is goed om in deze doelgroep te blijven investeren en daar hoort zo nu en dan een frisse inrichting bij” licht hij verder toe. 

Het adres van JC Inventas is Raadhuislaan 16, aan de rotonde tegenover sportcomplex de Kloet.